Foto: Latvijas Futbola federācija
Latvijas vīriešu futbola izlase jaunākajā Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) pasaules rangā, kas publicēts ceturtdien, zaudējusi vienu pozīciju un atrodama 132.vietā.

Septembra rangā Latvijas izlase piedzīvoja kritumu ar 17 vietām un nokrita līdz rekordzemajai 148.pozīcijai, bet oktobrī atguva uzreiz 19 pozīcijas.

Pēdējā mēneša laikā Latvijas izlase kopā nesanāca un nākamās pārbaudes spēles tai ieplānotas marta beigās, kad notiks spēkošanās ar Fēru salām un Gibraltāru.

Latvijas kontā ir 233 punkti, kas ir tikpat, cik pirms mēneša. Tieši virs Latvijas rangā atrodas Komoru salas, bet zem - Svazilenda.

Latvijas izlases rekords FIFA rangā ir 45.vieta, kas tika sasniegts 2009.gadā.

Tikmēr FIFA ranga pirmajā pieciniekā nav izmaiņu. Līderes godu ceturto mēnesi pēc kārtas saglabājusi pasaules čempione Vācija, kurai seko Brazīlija. Trešā ir Eiropas čempione Portugāle, kam seko Argentīna un Beļģija.

Sestajā pozīcijā ir Spānija, kurai seko Polija, Šveice un Francija, bet labāko desmitnieku noslēdz Čīle, kas nekvalificējās Pasaules kausa finālturnīram.

Portugāle un Šveice bija Latvijas izlases pretinieces Pasaules kausa kvalifikācijas apakšgrupā.

No Baltijas valstīm pārliecinoša līdere ir Igaunija, kas pēdējā mēneša laikā aizvadīja vairākas pārbaudes spēles Okeānijā un tagad atkāpusies par piecām vietām uz 89.pozīciju, bet Lietuva atkāpusies par vienu vietu uz 149.pozīciju. Šis Lietuvas izlasei ir antirekords, kas līdz ar to tagad kļuvis arī par Baltijas antirekordu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!