Foto: LETA

Latvijas futbola izlase maija izskaņā centīsies aizstāvēt pirms diviem gadiem izcīnīto Baltijas kausu, turnīru uzsākot ar cīņu pret Igauniju, vēsta Latvijas Futbola federācija (LFF).

Turnīrs, kas šogad risināsies jau 25.reizi, notiks Latvijā laika posmā no 29. līdz 31.maijam. Tajā piedalīsies Latvijas, Igaunijas, Lietuvas un Somijas valstsvienības.

Baltijas kausa izcīņa tiks uzsākta no pusfināla. Vienā no tiem sacentīsies Latvija un Igaunija, bet otrā - Lietuva un Somija. Uzvarētāji turpinās cīņu finālā, bet zaudētāji - duelī par trešo vietu.

Turnīra norises vieta tiks paziņota vēlāk.

Baltijas kausa izcīņa nacionālajām izlasēm tiek uzskatīta par pirmo starpvalstu futbola turnīru Eiropā. Atbilstoši vēstures liecībām pirmajā turnīrā 1928.gadā triumfēja Latvija. Agrāk šāds turnīrs tika rīkots katru gadu, bet šobrīd sacensības notiek reizi divos gados Latvijā, Lietuvā vai Igaunijā. Visvairāk kopējo uzvaru (11) Baltijas kausa izcīņā šobrīd ir Latvijas izlasei, kura šogad savās mājās centīsies aizstāvēt 2012.gada jūnijā Igaunijas pilsētā Veru izcīnīto trofeju, kad finālā 11 metru pēcspēles sitienu sērijā ar 2:1 pieveica Somiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!