Foto: F64

Latvijas vīriešu futbola izlase jaunākajā Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) pasaules rangā, kas publicēts ceturtdien, atkritusi uz 100.vietu.

Latvijas futbola izlase iepriekšējo maču aizvadīja pērn novembrī, kad 2016.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra mačā ar 0:6 izbraukumā kapitulēja spēcīgās Nīderlandes priekšā.

Ar četrās spēlēs izcīnītiem diviem punktiem Latvija atlases turnīrā šobrīd ieņem piekto vietu starp sešām apakšgrupas vienībām, apsteidzot vien Kazahstānu, kam viens punkts.

Nākamo cīņu Latvija aizvadīs 28.martā, kad tai paredzēta Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēle ar Čehiju. Trīs dienas vēlāk Latvijas futbolisti izbraukumā aizvadīs pārbaudes spēli ar Ukrainu.

Vēl 2012.gada augustā tā rangā ieņēma 70.vietu, bet 2013.gada jūnijā pirmoreiz sasniedza 119.pozīciju, atkrītot uz visu laiku zemāko vietu, kas tika atkārtota arī tā paša gada novembrī. Tomēr pēdējā pusgadā Latvija pakāpusies par septiņām pozīcijām, un pašlaik tās rēķinā ir 342 punkti - par trim vairāk, nekā iepriekšējā rangā.

No pārējām Baltijas valstīm Igaunija atkāpusies par divām pozīcijām uz 85.vietu, bet Lietuvai piecu pozīciju kritums nu dod 96.vietu.

Tikmēr ranga vadošo komandu vidū izmaiņas nav notikušas. Līderes godu saglabājusi Pasaules kausa īpašniece Vācija, otrā ir aizvadītā finālturnīra fināliste Argentīna, bet trešo vietu joprojām ieņem Kolumbija, kamēr augstajā ceturtajā vietā atrodas Beļģija, kas apsteidz Eiropas čempionāta ciklu neveiksmīgi sākušo Nīderlandi. Sesto vietu saglabājusi Brazīlija, kurai seko Portugāle un Francija. Uz devīto vietu pakāpusies Urugvaja, bet desmitnieku tagad noslēdz pasaules eksčempione Spānija.

Visaugstāk no Latvijas izlases pretiniecēm 2016.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā atrodas jau pieminētā Nīderlande. No pārējām kvalifikācijas sacensību A grupas komandām Čehija atrodas 17.vietā, Islande 37.vietā, bet Turcija tagad rangā atrodama 52.pozīcijā. Savukārt Kazahstāna ir 139.vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!