Foto: Latvijas Futbola federācija
Latvijas vīriešu futbola valstsvienība jaunākajā Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) pasaules rangā, kas publicēts ceturtdien, saglabājusi rekordzemo 124.vietu.

Aprīlī Latvijas futbolisti mačus neaizvadīja, bet marta beigās valstsvienībai bija divi dueļi, vispirms 2018.gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra ietvaros viesos ar 0:1 zaudējot Šveicei, bet pēc tam arī pretinieku laukumā pārbaudes mačā kaunpilni ar 0:5 kapitulējot Gruzijai. Zaudējumu dēļ Latvijas izlase atkāpās uz 124.vietu, kas ir valstsvienības antirekords.

Pēc spēles Tbilisi notikušā mača atlūgumu iesniedza valstsvienības galvenais treneris Marians Pahars, kuru Latvijas Futbola federācijas (LFF) vadība pieņēma. Pirms divām nedēļām Latvijas izlases galvenā trenera amatā tika apstiprināts Aleksandrs Starkovs, kuram šī ir atgriešanās pie valstsvienības stūres.

Iepriekšējais Latvijas valstsvienības antirekords FIFA rangā bija 119.vieta, ko tā ieņēma 2013.gada jūnijā, bet rekords ir 45.vieta 2009.gada novembrī.

Latvijas kontā ir 265 punkti jeb tikpat, cik pirms mēneša.

Pērn septembrī Latvijas izlase rangā atradās 95.vietā, sasniedzot augstāko pozīciju gada laikā.

Nākamo spēli Latvijas izlase aizvadīs 9.jūnijā, kad savās mājās 2018.gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēlē uzņems Eiropas čempioni Portugāli, kura rangā ir astotā, bet vēl pēc trīs dienām pārbaudes cīņā mērosies spēkiem ar Igauniju. Igauņi un lietuvieši pakāpušies par vienu pozīciju un ar Indiju un Nikaragvu dala 100.vietu.

Tā kā starptautiskajā kalendārā aprīlī bija maz spēļu, tad pirmais desmitnieks palicis nemainīgs. Pirms mēneša iegūto pirmo vietu saglabājusi Brazīlija, bet tai seko ne pārāk sekmīgi Pasaules kausa atlasē spēlējošā Argentīna. Trešā ir pasaules čempione Vācija, tai seko Čīle, bet piekto vietu ieņem Kolumbija. Tālākās vietas ieņem Francija, Beļģija, Portugāle un Šveice, bet labāko desmitnieku noslēdz Spānija.

Visaugstāk no Latvijas izlases pretiniecēm 2018.gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīrā atrodas jau minētās Portugāle un Šveice. Vēl Ungārija atrodas 31.pozīcijā, Fēru salas ir 77.vietā, bet Andora rangā ir 187.vietā. Arī šīs izlases ir saglabājušas savas pozīcijas rangā.

Mēneša laikā lielāko kāpumu veikusi Madagaskara, kas tikusi deviņas pozīcijas augstāk un ir 111.vietā, kamēr lielākais kritums rangā bijis Malavi, noslīdot par 14 pozīcijām zemāk uz 114.vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!