Latvijas futbola izlase ceturtdien, 6. aprīlī, publicētajā Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) ranga sarakstā noslīdējusi uz savu visu laiku zemāko pozīciju.

Latvijas futbolisti aizvadītajā mēnesī piedzīvoja divus zaudējumus. Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra spēlē Latvija izbraukumā ar 0:1 piekāpās Šveicei, bet pārbaudes mačā ar 0:5 kapitulēja mājiniecei Gruzijai. Pēc šīm divām neveiksmēm Latvija FIFA rangā zaudēja 13 vietas un tagad ieņem 124. pozīciju.

Līdz šim Latvijas izlases antirekords šajā sarakstā bija 119. vieta, ko tā ieņēma 2013. gada jūnijā un novembrī. Vairākas reizes Latvijas futbolisti šai pozīcijai pietuvojās, tomēr iepriekš izdevās izvairīties no jauna antirekorda uzstādīšanas.

Tikmēr Latvijas kaimiņvalstis Lietuva un Igaunija ierindojas dalītā 101. vietā. Lietuva pakāpusies par sešām vietām, bet Igaunija – par 18 pozīcijām.

Savukārt par FIFA ranga līderi kļuvusi Brazīlija, kas apsteidza Argentīnu. Trešo un ceturto vietu saglabāja Vācija un Čīle, bet piektajā vietā pēc divu pozīciju kāpuma ierindojas Kolumbija. Vēl labāko desmitniekā atrodas Francija, Beļģija, Portugāle, Šveice un Spānija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!