Foto: F64
Latvijas vīriešu futbola izlase 2014.gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra ceturtajā spēlē šodien savā laukumā tiekas ar Lihtenšteinas valstsvienību.

Mačs "Skonto" stadionā sāksies plkst.20. Tiešraidē spēli translēs Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanāls.

Uz šo cīņu Latvijas izlases darbu atkal pārrauga galvenais treneris Aleksandrs Starkovs, kuram iepriekšējās nedēļas sākumā tika veikta apendicīta operācija. Pēc tās viņš nedevās līdzi vienībai uz izbraukuma spēli Slovākijā, kurā komandu vadīja Starkova palīgs Jurijs Ševļakovs.

Iepriekšējā turnīrā cīņā Latvijas izlase piektdien ar 1:2 zaudēja Slovākijai, ciešot trešo neveiksmi trīs spēlēs, bet Lihtenšteina savā laukumā ar 0:2 piekāpās Lietuvai, arī piedzīvojot savu trešo zaudējumu.

Šajā spēlē brīdinājumu normas sasniegšanas dēļ Latvijas izlasei nevarēs palīdzēt pamatsastāva malējie aizsargi Ritus Krjauklis un Oskars Kļava.

Jaunākajā FIFA rangā Latvijas izlase zaudējusi 24 vietas un tagad ieņem dalītu 118.pozīciju, kas tai ir visu laiku zemākā, bet Lihtenšteina atrodas 155.vietā.

Citās G apakšgrupas spēlēs šodien Bosnija un Hercegovina uzņems Lietuvas izlasi, bet Slovākija savā laukumā spēkosies ar Grieķiju.

Kā ziņots, pirmās divas Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra spēles Latvijas izlase aizvadīja septembrī, kad vispirms savā laukumā ar rezultātu 1:2 zaudēja Grieķijai, bet pēc tam ar 1:4 izbraukumā piekāpās Bosnijai un Hercegovinai.

Kvalifikācijas turnīra G apakšgrupā pēc trijām kārtām pa septiņiem punktiem ir Grieķijai un Slovākijai, kā arī Bosnijai un Hercegovinai, Lietuvas kontā četri punkti, bet Latvija un Lihtenšteina joprojām pie punktiem nav tikušas.

Kvalifikācijas turnīrs risināsies līdz 2013.gada 15.oktobrim. Finālturnīrā, kas 2014.gadā notiks Brazīlijā, iekļūs deviņu apakšgrupu uzvarētājas, bet astoņas labākās otrās vietas ieguvējas izspēlēs vēl četras ceļazīmes uz finālturnīru izslēgšanas spēļu stadijā.

Latvijas futbola izlases kandidātu saraksts 2014.gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra spēlei pret Lihtenšteinu:

vārtsargi - Andris Vaņins ("Sion", Šveice), Pāvels Doroševs ("Liepājas metalurgs"), Germans Māliņš ("Skonto");

aizsargi - Kaspars Gorkšs ("Reading", Anglija), Deniss Ivanovs ("Baku", Azerbaidžāna), Vitālijs Smirnovs ("Ventspils"), Igors Savčenkovs, Vitālijs Maksimenko (abi - "Skonto"), Nauris Bulvītis (JPFS/FK "Spartaks");

pussargi - Aleksandrs Cauņa (Maskavas CSKA, Krievija), Artūrs Zjuzins, Aleksejs Višņakovs (abi - Kaļiņingradas "Baltika", Krievija), Oļegs Laizāns (Krasnojarskas "Jeņisej", Krievija), Ivans Lukjanovs (Zaporožjes "Metallurg", Ukraina), Aleksandrs Fertovs, Ritvars Rugins (abi - "Skonto"), Artis Lazdiņš (Glivices "Piast", Polija);

uzbrucēji - Artjoms Rudņevs (Hamburgas SV, Vācija), Māris Verpakovskis ("Baku"), Edgars Gauračs (Maskavas "Torpedo", Krievija), Vladimirs Kamešs ("Liepājas metalurgs").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!