Foto: Publicitātes foto
Latvijas futbola izlase pirms gaidāmās 2016.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra izlozes iekļauta ceturtajā izlozes grozā, piektdien paziņoja Eiropas Futbola federāciju asociācija (UEFA).

Eiropas čempionāta finālturnīrs 2016.gadā būs pirmais, kurā līdzšinējo 16 komandu vietā startēs 24 izlases. Atlases turnīra grupu izloze notiks 23.februārī Nicā.

Līdzās Latvijas izlasei ceturtajā izlozes grozā iekļauta Melnkalne, Armēnija, Skotija, Somija, Velsa, Bulgārija, Igaunija un Baltkrievija.

Kvalifikācijas turnīrā startēs 53 komandas, kas sākotnēji sadalītas sešos grozos un vēlāk izveidos deviņas grupas - astoņas pa sešām komandām katrā un vienu ar piecām izlasēm. Pirmo reizi atlases sacensībās piedalīsies Gibraltāra izlase.

Izlozes grozu sadalījums veidots, balstoties uz izlašu rezultātiem 2010.gada Pasaules kausā, 2012.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas sacensībās un finālturnīrā, kā arī 2014.gada Pasaules kausa atlases spēlēs.

Pirmajā izlozes grozā atrodas pašreizējie Eiropas čempioni spāņi, kā arī Vācijas, Nīderlandes, Itālijas, Anglijas, Portugāles, Grieķijas, Krievijas un Bosnijas un Hercegovinas izlases, savukārt otrajā grozā iekļauta Ukraina, Horvātija, Zviedrija, Dānija, Šveice, Beļģija, Čehija, Ungārija un Īrija.

Trešajā grozā iekļauta Serbija, Turcija, Slovēnija, Izraēla, Norvēģija, Slovākija, Rumānija, Austrija un Polija, bet piektajā grozā atrodas Islande, Ziemeļīrija, Albānija, Lietuva, Moldova, Maķedonija, Azerbaidžāna, Gruzija un Kipra.

Vājāko, sesto, grozu veido Luksemburga, Kazahstāna, Lihtenšteina, Fēru salas, Malta, Andora, Sanmarīno un Gibraltārs.

Pēc divu apļu grupu turnīra finālsacensībās iekļūs katras grupas divas labākās komandas un labākā no trešajā vietā palikušajām izlasēm. Pārējās astoņas trešo vietu ieguvējas spēkosies "play-off" pāros par četrām atlikušajām ceļazīmēm.

Finālturnīrs 2016.gadā notiks Francijā, bet atlases mači ilgs no šīgada septembra līdz 2015.gada oktobrim. Pēc tam novembrī notiks beidzamās "play-off" kārtas spēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!