Foto: F64

Latvijas futbola izlase nākamgad aizvadīs pārbaudes spēli ar FIFA biedru pulkā neuzņemto Gibraltāru, informē Latvijas Futbola federācija.

Pārbaudes spēle risināsies 2016. gada 29. martā Gibraltārā, "Victoria" stadionā. Šī būs pirmā spēle starp Latvijas un Gibraltāra izlasēm.

Latvijas valstsvienības galvenais treneris Marians Pahars, visticamāk, izvēloties šo pretinieku, jau domā par 2018. gada Pasaules kausa kvalifikāciju, kuras ietvaros Latvijai būs jāspēlē pret tādām mazajām komandām kā Andora un Farēru salas.

Lai gan Gibraltāra Futbola asociācija (GFA) ir viena no senākajām Eiropā, tā tikai 2013. gadā kļuva par Eiropas Futbola asociāciju apvienības (UEFA) biedru. Piedaloties 2016. gada Eiropas čempionāta atlasē, Gibraltārs debitēja starptautiskajos turnīros – desmit spēlēs tika piedzīvoti desmit zaudējumi, gūti divi vārti, bet zaudēti 56 vārti.

Savukārt FIFA rindās Gibraltārs joprojām nav uzņemts un līdz ar to šī komanda nav atrodama FIFA pasaules rangā, kā arī Gibraltārs nav spēlējis Pasaules kausa atlases sacensībās. Tādējādi pagaidām šī nebūs starptautiski atzīta oficiāla pārbaudes spēle un tā neuzrādīsies futbolisti individuālajā statistikā, jo Gibraltārs nav FIFA dalībnieks. Kā portālam "Delfi" skaidroja LFF, situācija varētu mainīties nākamā gada sākumā, kad FIFA ārkārtas kongresā Gibraltārs centīsies kļūt par organizācijas biedru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!