Foto: Latvijas Futbola federācija

Latvijas futbola izlasei FIFA pasaules rangā atkal veikusi nelielu kāpumu, atgriežoties 131. vietā, liecina FIFA ceturtdien publicētais jaunākais saraksts.

Pērnā gada septembrī Latvija sasniedza savu antirekordu FIFA rangā, noslīdot uz 148. vietu. Pēc tam Latvija visus mēnešus "grozījusies" ap 130. vietu, piedzīvojot nelielus kritumus vai kāpumus. Līdzīgi arī šajā jaunākajā sarakstā – Latvija atguvusi vienu vietu un ieņem 131. pozīciju.

Latvijas izlase šogad aizvadījusi vienu spēli, bet tā bija neoficiālā, kas neietekmē vietu pasaules rangā. Treniņnometnē Turcijā februāra sākumā Latvija ar 0:1 piekāpās šī gada Pasaules kausa finālturnīra dalībniecei Korejai. Tagad marta beigās Latvijai ieplānotas divas pārbaudes spēles – 22. martā pret Fēru salu izlasi un 25. martā pret Gibraltāru.

FIFA pasaules kausa labāko desmitniekā notikusi viena neliela izmaiņa – Polija pakāpusies pa vienu pozīciju un tagad kopā ar Spāniju dala sesto vietu. Līdere ir Vācijai, kurai seko Brazīlija, Portugāle, Argentīna un Beļģija. Labāko desmitnieku noslēdz Šveice, Francija un Čīle.

Rudenī sāksies UEFA jaunizveidotais turnīrs Eiropas Nāciju līga, kurā Latvija spēlēs D1 grupā. Šajā grupā Latvijas pretinieces būs Andora, Kazahstāna un Gruzija. FIFA pasaules ranga jaunākajā sarakstā visaugstāk no šīm komandām ir Gruzija, kurai ir 101. vieta. Andora ir pakāpusies pa septiņām pozīcijām, apsteigusi Latviju un ieņem 130. vietu, bet Kazahstāna ir nedaudz zem Latvijas – 136. vietā.

No Baltijas valstu izlasēm visaugstāk ir Igaunija, kurai ir 86. vieta. Savukārt Lietuva, kas nesen sasniedza Baltijas valstu antirekordu – 149. vietu, šobrīd ieņem 147. vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!