Foto: F64

Latvijas futbola izlasei 2016.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā savā apakšgrupā jāiekļūst starp trim labākajām komandām, uzdevusi Latvijas Futbola federācijas (LFF) valde.

Latvija 2016.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā startēs A apakšgrupā kopā ar Nīderlandi, Čehiju, Turciju, Islandi un Kazahstānu. Latvija atlases turnīru sāks 9.septembrī, izbraukumā aizvadot dueli pret Kazahstānu. Savukārt otrais mačs tiks aizvadīts savā laukumā - 10.oktobrī pret Islandi, bet trīs dienas vēlāk mājās būs jātiekas arī ar Turciju.

Otrdien notikušajā LFF valdes sēdē, uzklausot valstsvienības galvenā trenera Mariana Pahara sniegto informāciju par gatavošanos kvalifikācijas turnīram, valde uzstādīja nacionālajai izlasei mērķi - trešā vieta kvalifikācijas apakšgrupā. LFF valde vienlaikus arī novēlēja veiksmi Paharam un valstsvienībai gaidāmajās spēlēs.

Vismaz pirmās divas gaidāmā cikla mājas spēles Latvijas izlase turpinās uzņemt "Skonto" stadionā Rīgā, kas kopš jūlija vidus nonācis "Skonto" kluba bijušā prezidenta Vladimira Koļesņičenko piederošās firmas SSA rīcībā. Viņš stadionu funkcionēt spējīgu plāno uzturēt vēl divus gadus, bet vēlāk teritorijā iecerēts realizēt citus biznesa projektus.

LFF kopā ar Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) atbildīgajiem ekspertiem šogad izvērtēja "Skonto" kompleksa gatavību uzņemt kvalifikācijas turnīra spēles un stadiona pašreizējiem apsaimniekotājiem norādīja par nepieciešamajiem infrastruktūras uzlabošanas darbiem. LFF turpinās sarunas ar teritorijas apsaimniekotājiem par veicamajiem pasākumiem valstsvienības spēļu rīkošanai atbilstoši UEFA prasībām.

Sēdes laikā LFF valde arī izskatīja informāciju par Krišjāņa Barona ielas stadiona būvniecības projekta izstrādi.

Tāpat federācijas valde otrdien apspriedusi Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionāta pašreizējo norisi un nākotni, vienojoties, ka vistuvākajā laikā nepieciešams sakārtot tā juridisko bāzi. Latvijas medijos minēts, ka valdes vidū tiek runāts arī par iespējamu atgriešanos pie astoņu komandu dalības virslīgā, kas līdz šim pēdējo reizi tādā sastāvā aizvadīta 2007.gada sezonā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!