Foto: LETA

Latvijas futbola izlases galvenā trenera Aleksandra Starkova alga ir 75 000 eiro gadā, "Hattrick.lv" raidījumā "Ģenerālštābs" atklāja Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidents Jānis Mežeckis.

Pēc Lieldienām LFF ārkārtas valdes sēdē izskatīs pašreizējo situāciju Latvijas futbola izlasē, kas pagājušajā nedēļā ar 0:1 piekāpās Gibraltāra valstsvienībai, ciezdama vienu no kaunpilnākajiem zaudējumiem vēsturē.

Sagaidāms, ka valdes sēdē varētu tikt izskatīts Starkova jautājums. Šis speciālists pie Latvijas izlases stūres trešo reizi atgriezās pirms gada, amatā nomainot Marianu Paharu.

Raidījumā "Ģenerālštābs" Mežeckis nenoliedza, ka pirms Starkova atgriešanās pārrunas bija ar ukraiņu speciālistu Romānu Grigorčuku.

"Tas bija šoks. Pat ar ne to stiprāko sastāvu uzskatu, ka mūsu izlasei bija jāuzvar šajā mačā," cīņu pret Gibraltāru komentēja Mežeckis.

Nākamie mači Latvijas izlasei paredzēti jūnijā, kad gaidāmi dueļi Baltijas kausā, kā arī notiks pārbaudes spēle ar Azerbaidžānas valstsvienību.

Savukārt rudenī Latvija sāks dalību Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) jaunizveidotajā Nāciju līgā, kur tiksies ar Andoru, Kazahstānu un Gruziju. Latvijas izlase Nāciju līgā spēlēs vājākajā D divīzijā, kuras uzvarētāja kvalificēsies 2020. gada Eiropas čempionātam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!