Foto: Publicitātes foto

Latvijas futbola izlases sākumsastāvā neoficiālajā pārbaudes spēlē ar Dienvidkorejas valstsvienību iekļauti arī debitanti Kaspars Ikstens un Raivis Andris Jurkovskis.

Latvijas futbola izlases vārtus sargās Ikstens, bet aizsardzības līnijā darbosies četri futbolisti Mārcis Ošs, Vitālijs Jagodinskis, Ņikita Koļesovs un Gints Freimanis, kurš šajā mačā pildīs valstsvienības kapteiņa pienākumus. Savukārt vidējā līnijā maču sāks Jurkovskis, Dmitrijs Hmizs, Dāvis Indrāns, Jevgēņijs Kazačoks un Kristians Damians Torress, kamēr uzbrukuma smailē vieta atvēlēta Edgaram Gauračam.

Ikstens pēdējos gados ir Latvijas izlases rezerves vārtsargs, piedaloties valstsvienības treniņnometnēs, bet pie spēlēšanas viņš vēl nav ticis. Savukārt Jurkovskim šis ir pirmais izsaukums. Tikmēr Latvijas izlases sākumsastāvā nav spējis iekļūt salīdzinoši pieredzējušais Jānis Ikaunieks.

Latvijas futbola izlases duelis ar Pasaules kausa finālturnīrā iekļuvušo Dienvidkorejas valstsvienību nebūs Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) oficiālajā kalendārā, tāpēc Aleksandra Starkova trenētā komanda nav optimālajā sastāvā, jo savus spēlētājus nepalaida ne tikai vairāki ārzemju klubi, bet arī Latvijas vienības RFS un "Riga".

Līdz ar to Latvijas izlasē šajā mačā, iespējams, būs vairāki debitanti. No sākotnēji izsauktajiem izlasē nav spēlējis valsts čempiones Jūrmalas "Spartaka" vārtsargs Jevgeņijs Nerugals, "Ventspils" aizsargs Vadims Žuļevs, "Liepāja"/"Mogo" pussargs Raivis Andris Jurkovskis un "Metta"/"Latvijas Universitāte" (LU) pussargs Eduards Emsis.

Savukārt kā pēdējie komandas sastāvu papildināja četri 21 gadu veci futbolisti, jo kandidātu vidū tika iekļauti "Metta"/LU aizsargs Krists Kristers Gulbis, uzbrucēji Vladislavs Fjodorovs un Ņikita Ivanovs, kā arī Jūrmalas "Spartaka" pussargs Ingars Sarmis Stuglis, kuri arī līdz šim nacionālajā izlasē nav spēlējuši.

Latvijas izlase šim mačam gatavojās 19 spēlētāju sastāvā, tostarp komandā ir arī trīs "Spartaka" futbolisti, ieskaitot pieredzējušo Edgaru Gauraču, kuri līdz ar to nevarēs komandai palīdzēt svētdien Tallinā gaidāmajā Livonijas kausa izcīņā.

Līdz šim vienīgo reizi Latvijas valstsvienība ar Dienvidkoreju tikās 2010.gada janvārī Spānijas pilsētā Malagā, kad piedzīvoja zaudējumu ar 0:1. Zīmīgi, ka arī toreiz korejieši aizvadīja sagatavošanās posmu Pasaules kausa finālturnīram. Dienvidkoreja šī gada vasarā Krievijā gaidāmajā Pasaules kausa finālturnīrā sacentīsies vienā apakšgrupā ar pašreizējo pasaules čempioni Vāciju, Meksiku un Zviedriju. Dienvidkorejas izlase FIFA rangā atrodas 59.vietā, kamēr Latvija ir 131.pozīcijā.

Latvijas valstsvienības pretiniece jau vairāk nekā trīs desmitgades ir stabila Pasaules kausa dalībniece. Tās labākais sasniegums ir 2002.gadā izcīnīta ceturtā vieta, kad finālturnīrs norisinājās Dienvidkorejā un Japānā. Savukārt 2014.gadā Brazīlijā notikušajās sacensībās šī valstsvienība neizkļuva no apakšgrupas. Dienvidkorejas rekords FIFA rangā ir 17.vieta, kas tika sasniegts tālajā 1998.gadā, tomēr pēdējos gados tik sekmīgi nav klājies.

Turpinājumā Starkova trenētā Latvijas izlase 22.martā aizvadīs pārbaudes spēli ar Fēru salu valstsvienību, 25.martā spēkosies ar Gibraltāru, bet jūnija sākumā paredzētas Baltijas kausa izcīņas spēles ar Lietuvu un Igauniju. Savukārt rudenī Latvija sāks dalību Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) jaunizveidotajā Nāciju līgā, kur tiksies ar Andoru, Kazahstānu un Gruziju.

Latvijas izlase Nāciju līgā spēlēs vājākajā D divīzijā, tomēr tās uzvarētāja kvalificēsies 2020. gada Eiropas čempionātam. Iepriekšējo maču Latvijas valstsvienība aizvadīja novembrī, kad viesos pārbaudes mačā ar 3:4 piekāpās Kosovai.

Latvijas futbola izlases sastāvs pārbaudes spēlei ar Dienvidkoreju:

  • vārtsargi - Kaspars Ikstens, Jevgeņijs Nerugals;
  • aizsargi - Vitālijs Jagodinskis, Ņikita Koļesovs, Gints Freimanis, Mārcis Ošs, Vadims Žuļevs, Krists Kristers Gulbis;
  • pussargi - Jānis Ikaunieks, Dāvis Indrāns, Jevgēņijs Kažačoks, Kristians Damians Torress, Dmitrijs Hmizs, Raivis Andris Jurkovskis, Eduards Emsis, Ingars Sarmis Stuglis;
  • uzbrucējs - Edgars Gauračs, Vladislavs Fjodorovs, Ņikita Ivanovs.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!