Latvijas futbola valstsvienība pirmdien, 27. martā, Tbilisi aizvadīs pirmsspēles treniņu "Boris Paichadze Dinamo Arena" stadionā, gatavojoties pārbaudes spēlei pret mājinieci Gruziju, bet galvenā trenera Mariana Pahara palīgs Andris Riherts neslēpa, ka komandas sākumsastāvā būs izmaiņas, salīdzot ar maču pret Šveici.

Latvijas futbola izlase pēc zaudējuma Šveices izlasei Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra spēlē 28. martā izbraukumā pārbaudes spēlē tiksies ar Gruzijas valstsvienību.

"Skaidrs, ka gruzīni šobrīd ir labākos apstākļos," intervijā Latvijas Futbola federācija (LFF) norādīja Riherts. "Pirmkārt, viņiem ir mājas spēle, un arī iepriekšējā bija mājās. Otrkārt, mums pret Šveici spēle bija vienu dienu vēlāk, turklāt - izbraukumā, bet vēl bija pārlidojums līdz Tbilisi. Taču kopumā komandā ir 22 spēlētāji, var veikt rotāciju, un mēs to noteikti arī darīsim. Izlašu līmenī nevar būt attaisnojumu. Spēlē klāt būs Latvijas valsts prezidents. Mēs saprotam, ka tā ir liela atbildība. Visiem ir jābūt gataviem un jāspēlē uz simts procentiem."

Runājot par rotāciju, Riherts neslēpj, ka, salīdzinot ar spēli Šveicē, starta vienpadsmitniekā varētu būt vairākas izmaiņas: "Izskatās, ka izmaiņas sākumsastāvā būs noteikti, bet var būt arī vairāk. Šīs dienas treniņš dos vielu pārdomām. Spēlētājs jau var teikt, ka gribu, jūtos labi, bet redzēsim, kad izies laukumā. Arī pats varēs pateikt, kā jūtas. Ja runājam par traumām, tādu spēlētāju, kuri pilnībā nevarētu iziet laukumā, nav. Tam klāt zinām, ka ierindā ir atgriezies Vitālijs Maksimenko, jo diskvalifikāciju te nav. Būs svaigi spēlētāji, mēs to saprotam, tas ir nepieciešams. Viņi tomēr uz izlasi izraujas no klubiem, jāmēģina, jāpaskatās reālajā darbībā."

Riherts norāda, ka arī pretinieki jau esot izpētīti. "Jā, esam pētījuši, ir izveidota atskaite par spēlētājiem," viņš saka. "Skaidrs ir viens, bumbas kontrolē [gruzīni 2018. gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas ciklā] zaudējuši tikai Austrijai, pārējās spēlēs – līdzīgi vai pat labāki. Pie jaunā trenera viņiem ir viena uzvara pār Spāniju ar 1:0, bet oficiālās spēlēs uzvaru vēl nav."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!