Foto: Nora Krevneva-Baibakova/ facebook.com/pg/FutbolaVirsliga

Pagājušās sezonas Latvijas futbola virslīgas čempioni Jūrmalas "Spartaks" UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas otrajā kārtā tiksies ar Kazahstānas spēcīgāko klubu "Astana", bet FK "Ventspils", "Liepāja" un "Jelgava" UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīra pirmajā kārtā spēlēs pret vienībām no Ungārijas, Islandes un Ziemeļīrijas, pirmdien tika noskaidrots izlozē.

Jūrmalas "Spartaks" un "Astana" savstarpējos mačus aizvadīs 11./12. jūlijā un 18./19. jūlijā. Pirmo spēli vienības aizvadīs Astanā, bet atbildes cīņa norisināsies Latvijā. Kvalifikācijas turnīra trešo kārtu sasniegs komanda, kas uzvarēs divu spēļu summā.

Izlozē "Spartaks" bija starp neizliktajām komandām, kamēr "Astana" bija starp izliktajām.

Pagājušās sezonas Latvijas vicečempione "Jelgava" pirmajā kārtā spēlēs pret "Ferencvarosi" no Ungārijas, "Ventspils" komandai pretī stāsies Islandes klubs Reikjavīkas "Valur", bet "Liepāja" spēkosies pret Belfāstas "Crusaders" no Ziemeļīrijas. Liepājnieki Eirokausos savā nosaukumā nedrīkstēs izmantot titulsponsora "Mogo" vārdu, jo tas neatbilst turnīra noteikumiem.

UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīra pirmās kārtas mači notiks 29. jūnijā un 6. jūlijā. Kvalifikācijas turnīra otro kārtu sasniegs komanda, kas uzvarēs divu spēļu summā.

Ja Latvijas klubi pārvarēs kvalifikācijas pirmo kārtu, otrajā posmā, kas tiks izspēlēts 13. un 20. jūlijā, "Jelgava" spēles ar Dānijas kluba Herningas "Midtjylland" un Īrijas vienības Derijas "City" dueļa uzvarētāju. Tikmēr "Ventspils", sasniedzot otro kārtu, mērosies spēkiem ar Slovēnijas kluba "Domžale" un igauņu vienības Tallinas "Flora" pirmās kārtas uzvarētājiem, bet "Liepāju" veiksmes gadījumā gaidīs Baltkrievijas kluba Soļigorskas "Šahtar" un Lietuvas vienības Marijampoles "Sūduva" cīņas uzvarētāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!