Foto: F64
Latvijas otrās līgas futbola čempionāta klubam "LDz Cargo/DFA" atņemti 18 kopvērtējuma punkti, jo tās sastāvā spēlējis Ņikita Zadorogins, kurš vienlaikus ir reģistrēts arī Krievijas Futbola savienības futbola klubā LFK "Vitjaz", vēsta Latvijas Futbola federācijas (LFF) Disciplinārlietu komitejas paziņojums.

Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) reglamenta par spēlētāju statusu un pārējām noteikumi nosaka, ka spēlētājs vienlaicīgi drīkst būt reģistrēts tikai vienā futbola klubā. No LFF nolikuma par futbolistu starptautiskajām pārejām izriet, ka atbildība par spēlētāja starptautiskās pārejas organizēšanu un pareizu reģistrāciju ir klubam, kurš spēlētāju reģistrē kā futbolistu Latvijā, jo klubs, organizējot starptautisko pāreju, iesniedz LFF attiecīgos dokumentus pārejas pieprasīšanai. Līdz ar to biedrība Daugavpils Futbola Asociācija kā atbildīgā juridiskā persona par komandas "LDZ Cargo/DFA" dalību 2. līgas čempionātā ir atbildīga par to, ka spēlētājs Ņikita Zadorogins ir vienlaikus kā spēlētājs reģistrēts gan Krievijā, gan Latvijā.

LFF Spēlētāju statusa un pāreju komisija uzskata, ka šis rupjs un būtisks noteikumu pārkāpums. Tā kā Zadorogins ir piedalījies sešās Latvijas otrās līgas čempionāta spēlēs, viņš ir ietekmējis savas komandas rezultātus. Katra spēle, kurā futbolists piedalījies ir atsevišķs pārkāpums, jo pirms katras no sešām spēlēm futbola klubam bija pienākums pārliecināties, vai visi spēlei pieteiktie spēlētāji konkrētajā spēlē drīkst piedalīties.

Par šo pārkāpumu komandai draudēja 36 punktu atņemšana, tomēr LFF Spēlētāju statusa un pāreju komisijas ieskatā 36 punktu noņemšana būtu nesamērīga sankcija. Samērīga sankcija būtu tik daudz punktu noņemšana klubam, cik daudz punktus šis klubs ir ieguvis spēlēs, kurās piedalījies spēlētājs, kurš šajās spēlēs piedalīties nedrīkstēja.

Ar 34 punktiem "LDz Cargo/DFA" bija 2. līgas Latgales zonas līdervienība, taču pēc 18 punktu atņemšanas komanda noslīdējusi uz ceturto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!