Foto: F64

Latvijas Futbola federācija (LFF) gatavo izmaiņas vietējo čempionātu reglamentā, lai izvairītos no skandalozām situācijām, kādas bija šis sezonas izskaņā.

Jau vēstīts, ka Latvijas "SinotTip Virslīgas" čempione Jūrmalas "Spartaks" nesagatavota laukuma dēļ nevarēja aizvadīt sezonas pēdējo spēli pret "Riga FC", par ko tika sodīta ar 700 eiro lielu naudas sodu un tehnisko zaudējumu. Arī Latvijas "komanda.lv" pirmās līgas čempionātā nenotika trīs spēles, un arī tur tika piespriesti tehniskie zaudējumi un naudas sodi. Nenotikušās spēles un piespriestie tehniskie zaudējumi ietekmēja abu turnīru kopvērtējumu, kas šajā gadījumā ir pats svarīgākais faktors.

"Disciplinārās komitejas reglamentā paredzētās sankcijas šādos gadījumos ir neadekvātas. Tas nekādi nav salīdzināms ar futbola tēlam nodarīto zaudējumu un kaitējumu konkurējošajām komandām. Potenciālais sods 700 EUR (Virslīga) un 500EUR (1.līga) apmērā, kad komandām no tabulas viedokļa neko vairāk nevajag, protams, ka ļauj atslābināties," uzskata biedrības ''Latvijas Futbola Virslīga'' izpildidrektors Emīls Latkovskis.

Viņš arī atklāja, ka jau tiek gatavotas izmaiņas, lai varētu izvairīties no šādiem fiasko sezonas beigās.

"Jau šobrīd ir sagatavotas izmaiņas Disciplinārās komitejas reglamentā, kas paredzēs, ka turpmāk šādos gadījumos tiks piešķirts zaudējums, naudas sods būs sākot no 2000 eiro un tam papildus varēs piemērot jebkuras no reglamenta 1.6. punktā esošajām sankcijām, piemēram, izslēgšana no sacensībām, punktu samazināšanu, pārcelšanu uz zemāku līgu, apbalvojumu atņemšanu," vēstīja Latkovskis.

Tāpat Latkovskis ticies ar Jūrmalas "Spartaks" direktoru Spartaku Melkumjanu, kurš atzina, ka pēc nodrošinātā čempiona titula nav bijis uzdevuma augstumos, organizējot spēli.

"Pats personīgi tikos ar Spartaku Melkumjanu un pārrunājām situāciju. Viņš pats nav apmierināts ar situāciju un atzīst, ka pēc izcīnītā čempionu titula atslābinājies un nav nokontrolējis, vai viss tiks izdarīts pienācīgi. Šobrīd vēl priekšā process, kur stadions, Jūrmalas dome, LFF un komanda mēģinās saprast, kurā brīdī kurš nav bijis uzdevuma augstumos," skaidroja Latkovskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!