Foto: F64

Aizvadītajā nedēļas biedrības "Latvijas Futbola Virslīga" biedru kopsapulcē tika pausts atbalsts virslīgas paplašināšanai, uzņemot jaunas komandas, kā arī lemts par leģionāru kvotām un ierobežojumiem, informē Latvijas Futbola federācija (LFF).

Sapulces dienaskārtības pamatjautājums saistījās ar tā saucamo "leģionāru kvotu". Biedru vairākums atbalstīja priekšlikumu rosināt LFF, sākot ar 2019. gada sezonu, ievērot likumus attiecībā uz līdztiesīgu nordabinātību Eiropas savienības (ES) pilsoņiem, neattiecinot leģionāru statusu ES valstu futbolistiem, taču saglabājot leģionāru skaita limitu citu valstu futbolistiem. Tāpat klubi apstiprināja, ka ir argumentēti izskatīt leģionāru licences maksas palielināšanu, šo finansējumu savukārt norvirzot to klubu rīcībā, kuru sastāvos spēlē vietējie U-21 vecuma un jaunāki nacionālo izlašu spēlētāji.

Tāpat viens no aktuālākajiem sapulces tematiem bija klubu kopīga viedokļa formulēšana virslīgas paplašināšanas jautājumā, biedriem vienprātīgi atbalstot komandu skaita palielināšanu. Ņemot vērā resuru ieguldījumus pārspēļu organizēšanā, kā arī rūpējoties par savlaicīgu informācijas nepieciešamību plānojot 2019. gada kalendāro sezonu, kad būs nepieciešams iekļaut nacionālo izlašu logus agrā pavasarī, oktorbrī un novembrī, klubi vienojās, ka lēmumam par komandu skaita izmaiņām jāseko uzreiz pēc sezonas, līdz pārspēļu organizēšanai.

Vienbalsīgs biedru atbalsts sekoja arī valdes priekšsēdētāja Maksima Krivuņeca ierosinājumam "Latvijas Futbola Virslīgai" kandidēt par biedru Eiropas futbola līgu asociācijā ("European Leagues"), kas uz šo brīdi apvieno 32 profesionālās Eiropas valstu futbola līgas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!