Foto: F64

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Apelāciju komisija noraidījusi Rīgas "Daugavas" un Daugavpils "Daugavas" iesniegtās apelāciju sūdzības, un tas nozīmē, ka neviens no šiem klubiem vairs nespēlēs "SMScredit.lv Virslīgā".

Saskaņā ar LFF Klubu licencēšanas noteikumiem, lēmums abu "Daugava" klubu jautājumā ir galīgs un nav pārsūdzams.

Tikmēr "Skonto" kluba iesniegtā apelācija tika apmierināta, un LFF atcēla Klubu licencēšanas komisijas lēmumu par komandas nepielaišanu startam gaidāmajā čempionātā.

Jau vēstīts, ka Latvijas titulētākajam futbola klubam "Skonto" licence sākotnēji netika izsniegta, pamatojoties uz LFF Klubu licencēšanas noteikumu 46.paragrāfa 1.punkta neizpildi, kas paredz, ka klubam nedrīkst būt kavēto maksājumu darbiniekiem, kā arī sociālajām un nodokļu institūcijām, pamatojoties uz noslēgtajiem līgumiem un citām saistībām, kuras tika nodibinātas līdz iepriekšējā gada 31.decembrim.

Tikmēr abām "Daugavām" licences nav izsniegtas pēc vairākiem noteikuma punktiem. Daugavpils komandai šobrīd nav savas jaunatnes komandas, kā arī nav noslēgts līgums par nākamās sezonas mājas spēļu stadiona lietošanu, turklāt Latgales klubs nav izpildījis administratīvo un personāla un finanšu kritērijus.Savukārt Rīgas "Daugavai" šobrīd nav kvalificēta galvenā trenera, kā arī viņa palīga, turklāt rīdzinieki arī nav nokārtojuši finansiālās saistības ar līgumiem, kas noslēgti līdz 31.decembrim.

Sākotnēji licences ieguva septiņi klubi - pagājušās sezonas čempioni "Ventspils", kā arī "Liepāja", "Jelgava", Jūrmalas "Spartaks", "Gulbene", "Metta"/"Latvijas Universitāte" un "Daugavpils".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!