Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionāta pirmajā kārtā jau fiksēta aizdomīga spēle starp "Jūrmalas" un "Jelgavas" komandām, vēsta laikraksts "Diena".

"Jelgavas" futbolisti šajā mačā izbraukumā izcīnīja uzvaru ar rezultātu 3:1, bet vēl pirms spēles sākuma totalizatora likmju monitoringa kompānija "Federbet" laikrakstam "Diena" ziņoja, ka dienas pirmajā pusē nepamatoti strauji krities koeficients jelgavnieku uzvarai. Mača 12. minūtē tiešajā likmju režīmā koeficients jelgavnieku uzvarai bijis tikai 1,2, lai gan spēle joprojām bija ļoti līdzīga. Otrajā puslaikā spēles gaita krasi mainījās, un "Jūrmala" uzbrukumā spēlēja pavirši, bet aizsardzībā bieži kļūdījās Latvijas izlasē spēlējušais Pāvels Mihadjuks. Visi trīs ielaistie vārti bijuši uz viņa sirdsapziņas.

"Federbet" izpilddirektors Frančesko Baranka ziņoja, ka Āzijas bukmeikeru kantoros likmes uz šo spēli nepieņēma, tātad tās tika veiktas Eiropā, tas ievērojami atvieglošot Interpola izmeklēšanu.

"Jelgavas" galvenā trenera asistents Sergejs Golubevs pēcspēles preses konferencē lika noprast, ka arī viņam radušās šaubas par mača godīgumu: "Kādi vēl komentāri – ja uzvarējām, tad uzvarējām. Būšu godīgs – mums šādu spēli nebija grūti uzvarēt, īpaši otrajā puslaikā. Iesitām trīs vārtus un uzvarējām."

Tikmēr "Jūrmalas" galvenais treneris Mihails Koņevs uz žurnālistu jautājumiem par to, vai šī spēle bijusi godīga, teica viņam grūti atbildēt uz šādiem jautājumiem. Viņš tiks ar šo jautājumu skaidrībā. Sīkāk par to runāt viņš nevēlējās.

Arī bijušais Latvijas futbola izlases uzbrucējs un tagadējais FK "Liepāja" prezidents Māris Verpakovskis bija ļoti nepatīkami pārsteigts par "Jūrmalas" un "Jelgavas" spēli.

"Diemžēl jāteic, ka tā mēs nekur tālu netiksim... Es gribu ticēt, ka tas bija tikai starpgadījums. Pirms čempionāta par to tika tik daudz runāts, arī viņi solīja, ka nekā tamlīdzīga nebūs, bet te ir tādas runas jau pēc pirmās kārtas. Nezinu, vai tā ir tiesa vai nav. Ceru, ka kļūdos un ka spēle bija godīga – patiešām gribas tam ticēt. Ja tā ir taisnība, tas vienkārši nav nopietni," laikrakstā "Diena" citēts Verpakovskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!