Foto: AP/Scanpix

Latvijas futbola izlase 2014.gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra spēlē piektdien izbraukumā nospēlēja neizšķirti 1:1 (1:1) ar Lihtenšteinu.

Latvijas izlases labā vārtus guva Aleksandrs Cauņa, bet Lihtenšteinas vienībā precīzi sita Mikēle Polverīno

Jau spēles trešajā minūtē Latvijas izlases spēlētājam Cauņam izdevās teicams sitiens no 20 metriem, bet bumba trāpīja pa vārtu stabu. Brīdi vēlāk Latvijai bija arī pirmais stūra sitiens, taču gaisa duelī neviens pie bumbas netika. Tad Vladimiram Kamešam sanāca sitiens, kuru bloķēja Lihtenšteinas futbolisti. Latvija centās uzspiest savu spēles stilu, tomēr tas nekādi neizdevās. 14.minūtē Artjoms Rudņevs pa kreiso malu iegāja soda laukumā, izdarīja sitienu, bet aizsita garām. Lai arī Latvija uzbruka biežāk, pirmos vārtus tomēr guva mājinieki, kad pēc centrējuma bumba nokļuva pie Polverīno, kurš sita precīzi. Ļoti pasīvi nospēlēja Latvijas aizsargi šādā situācijā.

Nākamajā epizodē Ritvars Rugins nogāza pretinieku un saņēma brīdinājumu, bet minūti vēlāk Lihtenšteina bija ļoti tuvu gūtajiem vārtiem, kad Vīzers teicami izpildīja soda sitienu, pārcēla pāri "sieniņai" un trāpīja pa stabu. Tad dzelteno kartiņu saņēma arī mājinieks. Latvija atkal biežāk kombinējās uzbrukumā, bet 30.minūtē rezultāts kļuva 1:1. Kamešu nogāza apmēram 23 metrus no vārtiem. Soda sitienu izpildīja Cauņa, kurš izcēlās ar skaistu sitiens vārtu augšējā stūrī – 1:1.

Uzreiz pēc gūtajiem vārtiem izdevība bija Kamešam, taču sitiens neizdevās pārāk spēcīgs. Latvijas aizsargiem un vārtsargam Andrim Vaņinam izdevās apturēt Lihtenšteinas centienus atkal izvirzīties vadībā. Atlikušajā puslaika laikā mājinieki saņēma vēl vienu brīdinājumu, bet rezultāts tā arī nemainījās.

Pirms otrā puslaika Latvijas izlasē Aleksejs Višņakovs nomainīja Oļegu Laizānu. Pirmajās minūtēs pēc pārtraukuma bīstami uzbrukumi netika izveidoti, bet 50.minūtē Lihtenšteinas vārtsargam pēc stūra sitiena vajadzēja bumbu aizsit tālāk no saviem vārtiem. Pāris minūtes vēlāk Latvijas uzbrukumā Māris Verpakovskis saņēma bumbu un tad piespēlēja gar vārtiem, tomēr Višņakovs nedaudz neaizsniedzās. Arī Artis Lazdiņš saņēma brīdinājumu no galvenā tiesneša, bet Aleksandrs Starkovs veica otro spēlētāja maiņu šajā mačā – Jurijs Žigajevs nomainīja Kamešu.

59.minūtē lielisku iespēju neizmantoja mājinieki - pēc auta izspēles soda laukumā neveiksmīgi nospēlēja Latvijas aizsargi, un apmēram no 10 metriem brīvs sitiens neizdevās Davidam Hasleram. Uzreiz sekoja Latvijas pretuzbrukums, kurā Rugins pieslēdzās uzbrukumam, izdarīja sitienu no soda laukuma līnijas, bet bumba trāpīja Polverīno pa roku. Tiesnesis brīdināja futbolistu un nozīmēja 11 metru soda sitienu. Soda sitienu izpildīja Cauņa, taču viņa raidījumu apakšējā vārtu stūrī atsita vārtsargs.

Jau nākamajā uzbrukumā Lihtenšteinas futbolisti trāpīja pa vārtu pārliktni, un mājinieki turpināja kombinēties uzbrukumā, tomēr rezultatīvs sitiens viņiem neizdevās. Latvija pēc tam veica arī trešo maiņu, kurā Verpakovski nomainīja Edgars Gauračs. Tikmēr tiesnesis turpināja dot brīdinājumus, šoreiz dzelteno kartīti parādot mājinieku spēlētājam. 76.minūtē Žigajevs devās uzbrukumā, bet izdarīja ļoti neprecīzu sitienu.

Lihtenšteina izveidoja ļoti bīstamus pretuzbrukumus – Beks skaisti iepauzēja un tika pie brīva sitiena, bet Ladziņš no muguras paspēja bloķēt sitienu. Savukārt 87.minūtē labajā malā Kvintans iegāja soda laukumā, nomānīja aizsargu un izdarīja sitienu. Vaņins tvēra bumbu vārtu apakšējā stūrī. Tomēr arī Latvijai vēl bija iespēja, kad Žigajevs pavisam nedaudz sita garām vārtiem. Spēles kompensācijas laika otrajā minūtē bumba pabija Lihtenšteinas vārtos, tomēr tiesnesis vārtus neieskaitīja, jo Gauračs bloķējis vārtsargu. Mačs noslēdzās ar rezultātu 1:1.

Portāls "Delfi" šim mačam sekoja līdz arī teksta tiešraidē.

Kvalifikācijas turnīra G apakšgrupā Latvijas izlasei ir četri punkti piecos mačos, ieņemot piekto vietu, bet Lihtenšteina tika pie pirmā punkta turnīrā.

Latvijas izlases sākumsastāvs mačā pret Lihtenšteinu:

Latvijas izlases sastāvs: 1 Andris Vaņins; 3 Oskars Kļava, 5 Oļegs Laizāns, 6 Deniss Ivanovs, 7. Vladimirs Kamešs, 8 Aleksandrs Cauņa, 9 Māris Verpakovskis, 11 Artis Lazdiņš, 13 Kaspars Gorkšs, 14 Ritvars Rugins, 16 Artjoms Rudņevs

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!