Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Neveiksmes UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīra pirmajā kārtā ceturtdien piedzīvoja visu Latvijas futbolistu pārstāvētās komandas.

Pirmo kārtu gan pārvarēja Azerbaidžānas vienībai "Karabah", kuras sastāvā joprojām ir Latvijas pussargs Andrejs Rubins, un Naura Bulvīša Slovākijas vienība Trnavas "Spartak", tomēr neviens no abiem futbolistiem UEFA Eiropas līgas turnīram nav pieteikts.

"Karabah" atbildes spēlē ar 3:0 (2:0) savā laukumā pieveica Latvijas vārtsarga Denisa Komeļčika pārstāvēto Lietuvas klubu Gargždu "Banga". Divu spēļu summā Azerbaidžānas vienība triumfēja ar rezultātu 7:0, bet Komeļčiks abās cīņās palika uz rezervistu soliņa.

Nākamajā kārtā "Karabah" tiksies ar Farēru salu klubu EB/"Streymur".

Tikmēr "Spartak" ar atbildes mačā ar 1:2 (0:0) piekāpās Melnkalnes komandai "Zeta", bet sērijā uzvarēja ar 4:2. Slovākijas vienība kvalifikācijas otrajā kārtā spēkosies ar Albānijas vienību "Tirana".

Pēc pirmās cīņas samērā labas izredzes uz iekļūšanu nākamajā kārtā bija Latvijas futbola izlases aizsarga Rita Krjaukļa pārstāvētajai Azerbaidžānas komandai Baku AZAL, kura pirmajā mačā savā laukumā cīnījās neizšķirti 1:1 ar Baltkrievijas vienību "Minsk". Tomēr atbildes spēlē AZAL piedzīvoja zaudējumu ar 1:2 (0:2), kas divu summā lika ciest neveiksmi ar 2:3.

Šajā mačā Krjauklis palika uz rezervistu soliņa.

Neizšķirti otrajā mačā cīnījās aizsarga Mārča Savinova pārstāvētais Maltas klubs "Birkirkara", kas izbraukumā nospēlēja 1:1 (1:1) ar Albānijas vienību "Vllaznia", bet divu cīņu summā piedzīvoja neveiksmi ar 1:2.

Savinovs laukumā atkal pavadīja visas 90 minūtes. Latvijas aizsargs katrā no spēlēm nopelnīja pa dzeltenajai kartītei.

Savukārt uzbrucēju Aleksandra Čekulajeva un Aleksandra Abramenko pārstāvētā Igaunijas vienība Narvas "Trans" arī atbildes spēlē ar 0:3 (0:1) izbraukumā atzina Maķedonijas kluba Skopjes "Rabotnički" pārākumu, bet divu spēļu summā piekāpās ar graujošu rezultātu 1:7.

Abi Latvijas futbolisti "Trans" komandas rindās aizvadīja visu maču, tomēr ne ar ko ievērības cienīgu neizcēlās.

Jāpiebilst, ka Čekulajevs šobrīd ir Igaunijas čempionāta rezultatīvākais spēlētājs.

Kā ziņots, zaudējumu arī atbildes spēlē ceturtdien piedzīvoja Latvijas klubs Daugavpils "Daugava", kas izbraukumā ar 1:2 (1:1) piekāpās Norvēģijas vienībai "Tromso", divu spēļu summā ciešot neveiksmi ar rezultātu 1:7.

Citas Latvijas komandas - "Ventspils" un "Liepājas metalurgs" - Eiropas līgā sāks spēlēt no otrās kvalifikācijas kārtas.

"Ventspils" komanda spēkosies ar Baltkrievijas vicečempioniem Soļigorskas "Šahtjor", kamēr "Liepājas metalurga" futbolistiem pretiniekos ielozēja Austrijas klubu Zalcburgas "Red Bull", kas aizvadītajā sezonā vietējā čempionātā izcīnīja otro vietu.

Otrās kārtas spēles risināsies 14. un 21.jūlijā.

Lai iekļūtu UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā, komandām jāpārvar četras kvalifikācijas kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!