Foto: AP/Scanpix

Latvijas futbolistu Aleksandra Cauņas un Kaspara Dubras pārstāvētās komandas trešdien pārvarēja UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas turnīra izšķirošo kārtu, iekļūstot pamatsacensībās.

Maskavas CSKA bez latviešu pussarga Aleksandra Cauņas pieteikumā ar rezultātu 3:1 savā laukumā uzvarēja Lisabonas "Sporting" komandu, divu spēļu summā triumfējot ar rezultātu 4:3. Uzvarētājiem šajā mačā ar diviem vārtiem izcēlās Seidū Dumbija, bet reizi precīzi sita Ahmeds Musa.

Tikmēr Baltkrievijas komanda Borisovas BATE ar Latvijas aizsargu Kasparu Dubru rezervē ar 1:2 izbraukumā zaudēja Belgradas "Partizan", taču divu spēļu summā rezultāts bija 2:2 un BATE iekļuva pamatturnīrā, pateicoties izbraukumā vairāk gūtajiem vārtiem.

Vēl grupu turnīrā iekļuva Kazahstānas klubs "Astana", kas pēc neizšķirta izbraukumā pret Nikosijas APOEL no Kipras (1:1) divu spēļu summā uzvarēja ar 2:1.

Savukārt vācu Leverkūzenes "Bayer" savā laukumā ar 3:0 pārspēja Romas "Lazio" un summā triumfēja ar 3:1, bet vispārliecinošāko uzvaru izcīnīja Mančestras "United", kas izbraukumā ar 4:0 pieveica beļģu "Club Brugge" un summā pretiniekus sagrāva ar 7:1. Veins Rūnijs aizvadītajā mačā izcēlās ar trim gūtiem vārtiem.

Čempionu līgas grupu sadalījums noskaidrosies pēc izlozes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!