Latvijas futbola izlase otrdien, 6. septembrī, viesos ar izmocītu uzvaru sāka 2018. gada Pasaules kausa atlases turnīru, Eiropas zonas B grupas mačā ar 1:0 (0:0) pieveicot pundurvalsti Andoru.

Latvijas izlasi uzvaru nodrošināja Valērija Šabalas 48. minūtē gūtie vārti pēc rupjas Andoras izlases vārtsarga kļūdas.

Visas spēles gaitā Latvijas izlasei tā arī neizdevās iegūt iniciatīvu un uzspiest savu spēles stilu, savukārt Andoras izlase, ik pa laikam provocējot pretiniekus, spēles gaitu padarīja saraustītu, līdz ar to skatītājiem nebaudāmu. Spēlējot uz ļoti nekvalitiatīva laukuma, mājinieki izveidoja bīstamākos momentus. Pirmā puslaika izskaņā Latviju no vārtu zaudējuma glāba vārtu pārliktnis, bet otrā puslaika pēdējās minūtēs pēc mājinieku kapteiņa Ildefonsa Limas diviem bīstamiem sitieniem no izgāšanās Latviju paglāba vārtsargs Andris Vaņins.

2018. gada Pasaules kausa kvalifikācijas Eiropas zonas B grupā, kurā ir arī Latvija, citās spēlēs otrdien Farēru salas negaidīti nospēlēja 0:0 ar EURO 2016 dalībnieci Ungāriju, bet Šveice savās mājās ar 2:0 pieveica jauno Eiropas čempioni Portugāli.

Turnīra turpinājumā šogad 7. oktobrī Latvija uzņems Farēru salas, 10. oktobrī Rīgā viesosies Ungārija, bet 13. novembrī viesos Lavija spēlēs pret Eiropas čempioniem portugāļiem.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!