Foto: Reuters/Scanpix/LETA
UEFA Nāciju līgā futbolā pirmo zaudējumu svētdien, 9. septembrī, piedzīvoja Latvijas izlase, kas Tbilisi pēc tiesnešu strīdīga lēmuma ar 0:1 (0:0) piekāpās Gruzijas valstsvienībai.

Gruzijas izlasei uzvaru nodrošināja Tornikes Okriašvili 77. minūtē realizētais 11 metru soda sitienu. Mača galvenais tiesnesis "pendeli" piešķīra par strīdīgu epizodi, kurā pēc dueļa ar Vitāliju Maksimenko soda laukumā nokrita Giorgi Čakvetadze. Spēles galvenais tiesnesis uzreiz pārkāpumu nefiksēja, bet par labu mājiniekim nosvilpās tikai pēc gala līnijas tiesneša signāla.

Kā prognozēts pirms spēles, mājiniekiem bija liels teritoriālais pārsvars, kas gan Gruzijai daudz nelīdzēja pirmajā puslaikā. 45 minūšu laikā abas komandas neizcēlās ar aktīvu spēli un bīstamiem uzbrukumiem.

Otrajā puslaikā spēles stils krasi mainījās, aktīvā cīņā pirmais labais moments bija Latvijai - pēc centrējuma Vladislava Gutkovska sitienu ar galvu tvēra gruzīnu vārtsargs Giorgi Lorija. Gruzijai līdz pat strīdīgai epizodei ļoti labi momenti nebija, lai gan pārsvars un saspēle bija daudz bīstamāka nekā pirmajā puslaikā.

77. minūtē Latvijas soda laukumā Čakvetadze centās tikt garām Maksimenko. Latvijas izlases aizsargs nedaudz pieskārās pretiniekam, ko gala līnijas tiesnesis uzskatīja par būtisku, lai signalizētu par "pendeli". 11 metru soda sitienu droši realizēja Okriašvili, nodrošinot mājiniekiem uzvaru.

Spēles kompensācijas laikā Latvijai izdevās masveidīgs uzbrukums, bet Gruzija ar grūtībām nosargāja savus vārtus un guva uzvaru.

Atgādinām, ka jaunizveidotās Nāciju līgas D grupas pirmās apakšgrupas pirmajā spēlē Latvija savās mājās nespēja pieveikt Andoru (0:0), bet Gruzija ar 2:0 izbraukumā apspēlēja Kazahstānu.

Portāls "Delfi" piedāvā spēles teksta tiešraidi.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!