Foto: LETA

Latvijas futbola izlases aizsargs Vitālijs Maksimenko ceturtdien oficiāli pievienojies uzbrucēja Vladislava Gutkovska pārstāvētājai Polijas augstākās līgas komandai Ņidzicas "Termalica".

Kā vēsta komanda, līgums stāsies spēkā 1. jūlijā, bet tā ilgums netiek atklāts.

Kā vēstīts, pirms divām nedēļām Maksimenko lauza līgumu ar Austrijas bundeslīgas klubu "Mattersburg".

Lai arī aizvadītās sezonas sākumā Latvijas izlases aizsargs bija stabils "Mattersburg" pamatsastāva futbolists, pēc gadumijas un galvenā trenera maiņas viņa situācija krasi mainījās. Maksimenko regulāri palika ārpus pieteikuma un šajā kalendārajā gadā aizvadīja tikai divas spēles, vienreiz nospēlējot pilnu maču un vienreiz nākot uz maiņu noslēdzošajās 20 minūtēs.

"Abpusēji nolēmām, ka līgums tiks lauzts, jo treneris nevarēja garantēt man spēļu praksi. Līdz ar to es nevarēju palikt. Gribu spēlēt un meklēšu citu klubu," sarunā pauda Maksimenko.

Kopumā Maksimenko aizvadītajā sezonā laukumā bija 18 spēles, 17 gadījumos mačus iesākot sākumsastāvā.

Pašlaik 26 gadus vecais Maksimenko "Mattersburg" klubam pievienojās 2015. gada septembrī, vienojoties par līgumu pēc sistēmas 1+2. Pēc pirmās sezonas, kurā futbolists regulāri devās laukumā, kontrakts tika pagarināts uz diviem gadiem.

Maksimenko 2013. gada janvārī pievienojās Anglijas otrās līgas - "Championship" - komandai Braitonas "Albion", pārnākot no Latvijas vienības Rīgas "Skonto", tomēr kluba sastāvā viņš laukumā devās vien trijos mačos.

Pirmās sezonas otrajā pusē viņš bija izīrēts Anglijas trešās līgas - "League One" - vienībai Jovilas "Town", palīdzot nopelnīt paaugstinājumu uz "Championship" turnīru. Gandrīz visu nākamo sezonu aizsargs aizvadīja Skotijas komandā "Kilmarnock". Vēl 2014./2015. gada sezonā Maksimenko bija izīrēts Nīderlandes otrās spēcīgākās līgas vienībai Venlo VVV, bet 2015. gada vasarā viņa līgums ar "Albion" netika pagarināts.

Tādējādi 2015. gada vasarā Maksimenko pievienojās Latvijas čempionāta komandai "Liepāja", bet pēc tam nonāca "Mattersburg" rindās.

Latvijas izlases sastāvā Maksimenko aizvadījis 31 spēli un guvis vienus vārtus.

"Termalica" aizvadītajā ekstraklases sezonā ierindojās astotajā pozīcijā. Gutkovskis Polijas augstākās līgas 32 spēlēs guva septiņus vārtus, būdams komandas labākais snaiperis.

Jaunā Polijas ekstraklases sezona sāksies 14. jūlijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!