Foto: LFF

No Latvijas futbola izlases atvadījies ilggadējais valstsvienības kapteinis Kaspars Gorkšs, viņš paziņoja intervijā radio SWH.

Gorkšs uzsvēra, ka no futbola viņš neatvadās, bet tagad viņš visu brīvo laiku un enerģiju veltīs Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidenta vēlēšanām.

"Mērķis ir palīdzēt valstsvienībai gūt panākumus, kādus neizdevās sasniegt kā spēlētājam," teica Gorkšs. "Smagie lēmumi ir jāpieņem un šis ir īstais laiks, lai to darītu."

Vēlāk Gorkšs savā sociālā tīkla "Facebook" profilā sniedza detalizētāku skaidrojumu par savu lēmumu.

"Pēc ilgām un smagām pārdomām, sarežģītām un emociju pilnām sarunām ar saviem bērniem un sev tuviem cilvēkiem, es esmu nolēmis, ka ir pienācis laiks pielikt punktu savai spēlētāja karjerai Latvijas izlasē. Šis nav impulsīvs lēmums, bet gan radies ilgu un izsvērtu pārdomu rezultātā," rakstīja futbolists.

Latvijas izlases sastāvā Gorkšs aizvadīja 89 spēles, kurās viņš izcēlās ar pieciem vārtiem. Viņš pirmo maču izlasē aizvadīja 2005. gadā.

"Savu karjeru Latvijas izlasē es sāku 2005. gadā ar spēli pret Taizemes nacionālo izlasi un jūtos patiesi priviliģēts, jo valsts izlasē esmu spēlējis 12 gadus, aizvadijis 89 spēles, guvis 5 vārtus. Spēlēt valsts izlasē bija mans bērnības lielākais sapnis. Tagad tas ir arī mans lielākais futbolista karjeras sasniegums," viņš turpināja.

"Futbols ir mana mīlestība un dzīve, savukārt šī mana lēmuma galvenais mērķis ir vairāk uzmanības veltīt futbolam, tikai jau citā kvalitātē un kapacitātē. Esmu pieteicis savu kandidatūru un nopietni gatavojos Latvijas Futbola Federācijas Prezidenta amata vēlēšanām, kuras notiks 2018. gada pavasarī. Gatavojoties šim izaicinājumam, esmu iestājies UEFA mācību programmā, kura specifiski izstrādāta elites futbolistiem lai attīstītu savas iemaņas futbola administrācijā un karjeras laikā gūto pieredzi izmantotu futbola attīstībai Latvijā," apņēmības pilns ir ilggadējais izlases kapteinis.

Savas karjeras sākuma posmā Gorkšs spēlēja Latvijas komandās "Auda" un "Ventspils", kā arī Zviedrijas vienībās Vekšes "Osters" un Sēderteljes "Assyriska". Labākos gadus futbolā viņš pavadīja Anglijā, pārstāvot Londonas "Queens Park Rangers" (QPR), "Reading", "Blackpool", Vulverhemptonas "Wanderers" un Kolčesteras "United".

Pēdējās sezonās viņš bieži mainīja komandas. 2015./16. gada sezonu pavadīja Prāgas "Dukla", kam pievienojās pēc pāris mēnešu līguma Grieķijas komandā Iraklijas "Ergotelis". Savukārt pērn jūlijā viņš noslēdza līgumu ar tā brīža Latvijas čempioni "Liepāja", bet šosezon spēlē "Riga FC" rindās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!