Foto: F64

Latvijas futbola izlases uzbrucējs Valērijs Šabala savu karjeru turpinās Polijas pirmās līgas komandā Belsko-Bjalas "Podbeskidzie".

Šī gada pavasarī Šabala pievienojās ambiciozajai "SynotTip" virslīgas vienībai "Riga", kurai bija izīrēts no slavenās Beļģijas komandas "Club Brugge".

Kaut Šabalas līgums ar "Club Brugge" bija spēkā vēl uz gadu, noprotams, ka beidzot šī vienošanās ir pārtraukta un tagad spēlētājs ar "Podbeskidzie" noslēdzis divu gadu kontraktu. Trīs gadu laikā, esot "Club Brugge" īpašums, Šabala bija izīrēts sešām komandām, Beļģijas vienības rindās laukumā tā arī neizejot.

Šabala "Riga" komandā virslīgā 13 spēlēs iesita četrus vārtus, tomēr divi no tiem bija pret pašlaik jau diskvalificēto "Babīte"/"Dinamo", kas tika anulēti.

"Podbeskidzie" komanda no Polijas ekstraklases izkrita 2016.gadā, bet pagājušajā sezonā ieņēma astoto vietu pirmajā līgā, kaut otrā pozīcija, kas ļautu kāpt augstāk, bija tikai piecu punktu attālumā.

Šosezon čempionātā aizvadīta viena spēle, kurā "Podbeskidzie" vienība cīnījās neizšķirti.

Šabala "Club Brugge" vienībai pievienojās kā "Skonto" futbolists, tomēr nepārtraukti atradies īrē. Vispirms Šabala nokļuva Kipras augstākās līgas komandā Famagustas "Anorthosis", kur aizvadīja astoņas spēles, visās laukumā dodoties uz maiņu cīņas izskaņā. Tā kā abu pušu sadarbība nebija auglīga, viņa īres līgums tika lauzts. Kiprā pavadītajā laikā Šabala arī iesaistījās vairākās domstarpībās ar vienības treneriem, bet pēc tam viņš uz īres tiesībām pievienojās Čehijas komandai Jablonecas "Baumit", kuras rindās guva divus vārtus.

Pēc tam Šabala pārstāvēja Polijas pēc spēka otrās spēcīgākās līgas vienību Legņicas "Miedzi", kuras rindās guva trīs vārtus, savukārt iepriekšējā ziemas pāreju periodā viņš pievienojās Čehijas augstākās līgas klubam Jablonecas "Pribram", kuras sastāvā iesita divus vārtus.

Savukārt turpinājumā uzbrucēja ceļi veda uz Slovākiju, kur viņš pievienojās Dunajskas Stredas DAC 1904 komandai, kuras rindās aizvadītā gada otrajā pusē vietējā čempionātā 13 spēlēs guva vienus vārtus, bet Slovākijas kausa izcīņā divos mačos izcēlās divas reizes.

Neskatoties uz to, ka pēdējos gados Šabalam nevienā klubā uz ilgu laiku palikt nav izdevies, viņš regulāri saņem izsaukumus uz Latvijas valstsvienību, kurā ir viens no pamatsastāva uzbrucējiem.

Latvijas valstsvienībā Šabala aizvadījis 34 spēles, kurā guvis desmit vārtus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!