Foto: LETA
2018. gada Latvijas kausa izcīņas fināls futbolā risināsies atjauninātajā Rīgas stadionā "Daugava", informē Latvijas Futbola federācija.

Šī būs pirmā reize kopš 2000. gada, kad cīņa par vienu no Latvijas sporta galvenajām trofejām notiks "Daugavas" stadionā Rīgā.

Trešdien, 19. septembrī, Ventspilī un Rīgā norisināsies Latvijas kausa izcīņas 2018. gada sezonas pusfināla spēles, kuru uzvarētāji iegūs ceļazīmi uz sacensību finālu. Gaidāmajās pusfināla spēlēs trešdien "Ventspils" uzņems RFS futbolistus, bet "Metta/LU" finālspēles norises vietā spēkosies ar citu galvaspilsētas klubu "Riga FC".

"Ventspils" kontā ir septiņas uzvaras Latvijas kausa izcīņā, kas turnīra vēsturē ir dalīts otrais labākais rādītājs. Līdz šim pēdējo reizi kauss virs galvām celts 2016./2017. gada sezonā. Savukārt RFS komanda pusfinālu sasniegusi trešo reizi pēc kārtas, un tas ir kluba līdz šim labākais sasniegums turnīrā.

"Metta/LU" futbolisti Latvijas kausa izcīņas labāko četriniekā iekļuvuši pirmoreiz vēsturē, bet "Riga FC" rēķinā ir divi pēc kārtas sasniegti fināli, kuros abos piedzīvoti zaudējumi.

Visas četras komandas dalību turnīrā uzsāka no trešā posma jeb astotdaļfināla, kur viegli klājās vienīgi RFS, kamēr pārējās varēja svinēt grūtās cīņās iegūtas uzvaras. Arī ceturtdaļfinālā pārliecinošākais sniegums padevās RFS, kas ar 3:0 uzvarēja "Valmiera Glass ViA" komandu, kamēr "Riga FC" ar 3:1 apspēlēja valsts čempionus Jūrmalas "Spartaks". Pārējās divas komandas pusfinālu sasniedza cīņās, kas ilga vairāk par 90 minūtēm – ventspilnieki ar 1:0 papildlaikā uzvarēja līdzšinējos turnīra čempionus "Liepāja/Mogo", bet mettieši pēcspēles sitienos (2:2 pēc pamatlaika un 3:3 pēc papildlaika) triumfēja pār pirmās līgas vienību BFC "Daugavpils/Progress".

Līdzšinējā Latvijas kausa trofejas īpašniece bija "Liepāja/Mogo" komanda, kas finālā pērnajā oktobrī uzvarēja "Riga FC" futbolistus. Kopš 2017. gada turnīra uzvarētājiem tiek pasniegta jauna dizaina un identitātes trofeja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!