Foto: F64
Latvijas kausa futbolā fināliste turpmāk vairs nevarēs cerēt uz dalību Eiropas klubu turnīros, ja šādu iespēju jau iepriekš būs ieguvusi kausa uzvarētāja.

Kā informē Latvijas Futbola federācija (LFF), "gadījumā, ja 2014./2015.gada sezonā Latvijas kausu iegūst 2014.gada Virslīgas čempionāta uzvarētājs, tiesības startēt 2015./2016.gada UEFA Eiropas līgas turnīrā iegūst tas klubs, kas 2014.gada Virslīgas čempionātā pēc sportiskajiem rezultātiem ieņem nākamo vietu aiz klubiem, kuri ir kvalificējušies UEFA klubu sacensībām".

Ja pagājušā gada Latvijas čempione "Ventspils", kura jau ieguvusi iespēju piedalīties UEFA Čempionu līgā, triumfēs arī kausa izcīņā, finālā iekļuvusī komanda nevarēs pretendēt uz spēlēšanu Eiropas līgā, lai gan tieši šāda sistēma bija iepriekš.

Līdz ar to Eiropas līgā varētu spēlēt "Liepāja", kas pagājušās sezonas Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" turnīrā bija ceturtā. Pēc pagājušā gada rezultātiem, dalība Eiropas līgā pienākas arī otrās vietas īpašniecei "Skonto" un bronzas medaļniecei "Jelgavai". Tiesa, "Skonto" situācija ir neskaidra, jo iepriekšējā sezonā savu parādsaistību dēļ klubs Eirokausos piedalīties nevarēja.

Šobrīd Latvijas kausa izcīņas izspēle apstājusies pie ceturtdaļfināla izspēles, kurā iekļuvušas "Ventspils", Jūrmalas "Spartaks", Rīgas "Daugava", "Daugavpils", "Liepāja", Rīgas "Skonto", "Jelgava" un pirmās līgas vienība "Ogre".

Pērn maijā otro reizi kluba vēsturē par Latvijas kausa ieguvēju kļuva "Jelgava", kas finālā pēcspēles sitienu sērijā pārspēja "Skonto" futbolistus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!