Latvijas meiteņu futbola izlases (2002. gadā dzimušo un jaunāku spēlētāju) kandidātes oktobra beigās satiksies vienkopus uz divu dienu treniņnometni Rīgā. Šis būs viens no Latvijas WU-17 izlases selekcijas etapiem uz nākamo sezonu, kura laikā plānots aplūkot valstsvienības tuvākās rezerves, informē Latvijas Futbola federācija.

Kā LFF.lv atzīmēja Latvijas WU-17 izlases galvenais treneris Romāns Kvačovs, tad šajā nometnē kandidātu sarakstā iekļautas pārsvarā 2002. gadā dzimušās un tikai viena meitene ir 2003. gadā dzimusī vārtsardze Līga Kiršbauma.

Sarakstā ir iekļautas un uz nometni ir uzaicinātas arī divas futbolistes, kas ikdienā šobrīd dzīvo un trenējas Vācijā - Elīna Fedotova un Emīlija Ontužane. Kā pastāstīja Romāns Kvačovs, tad Elīna jau ir zināma spēlētāja, kas agrāk trenējās Rīgas Futbola skolā un aptuveni pirms gada ar vecākiem pārcēlās uz Vāciju.

Tikmēr trenerim pašlaik mazāk pazīstama ir Emīlija Ontužane, kas pirms vairākiem gadiem kopā ar vecākiem un savu brāli (kurš savulaik trenējās JFC Skonto sistēmā) arī pārcēlās uz Vāciju. Šogad, pateicoties rekomendācijai, no LFF puses viņa tika uzrunāta un piekrita atbraukt uz Latviju un piedalīties izlases treniņnometnē, tādējādi mūsu komandas treneriem šī būs pirmā kopīgā iepazīšanās ar Emīliju.

"Pēc šī gada UEFA Eiropas WU-17 čempionāta kvalifikācijas turnīra mūsu darbs neapstājas. Pašreizējās komandas līderes dodas pakāpi augstāk, proti, uz Latvijas WU-19 un nacionālo izlasi, tādējādi mums, treneriem, jau šodien nepieciešams sākt selekcijas procesu no jauna. Tāpēc jau oktobrī tiek plānota pirmā selekcijas nometne, kuras laikā mēs plānojam pārbaudīt 22 futbolistes," piebilst Romāns Kvačovs.

Komanda vienkopus satiksies ceturtdien, 27. oktobrī plkst 10:00 "Elektrum" Olimpiskā sporta centra telpās, kur plkst 11:30 futbola hallē sāksies arī koptreniņš. Otrais treniņš paredzēts vakarā plkst 19:00 S/N "Arkādija" mākslīgā laukuma stadionā, Rīgā. Piektdien, 28. oktobrī treniņš "Elektrum" Olimpiskā sporta centra hallē sāksies plkst 11:30.

Šīs treniņnometnes laikā Rīgā notiks arī Latvijas Futbola federācijas (LFF) un FIFA kopīgi rīkotie sieviešu futbola treneru izglītības kursi un praktiskie treniņi ar Latvijas meiteņu futbola izlases līdzdalību, par kuriem plašāka informācija LFF.lv sekos drīzumā.

Latvijas sieviešu izlases kandidātes
VĀRDS UZVĀRDSDZ. GADSPOZĪCIJAKLUBS
DIĀNA SUVITRA2002UzbrucējsRīgas Futbola skola
ĒRIKA GRICIJENKO2002AizsargsRīgas Futbola skola
AMANDA MEDVEDEVA2002AizsargsRīgas Futbola skola
ANNA RADČENKO2002AizsargsRīgas Futbola skola
ANASTASIJA KIVLIŅA2002PussargsRīgas Futbola skola
JEKATERINA ŠČUKA2002UzbrucējsRīgas Futbola skola
ALĪNA VEĢELE2002AizsargsRīgas Futbola skola
NIKOLA TIHOMIROVA2002PussargsRīgas Futbola skola
JELIZAVETA AMBROSOVA2002UzbrucējsRīgas Futbola skola
SELGA PENEPOLE VITMORE2002PussargsFS METTA / OSC
HELĒNA BRIEDE2002AizsargsFS METTA / OSC
FANIJA MEŽECKA2002AizsargsFS METTA / OSC
SAMANTA ROZENBERGA2002VārtsargsFS METTA / OSC
GUNTA LOZDA2002AizsargsRēzeknes BJSS
ADRIĀNA AZBIDĀNE2002AizsargsRēzeknes BJSS
LANA OSIŅINA2002UzbrucējsAFA Olaine
MADARA BEITIŅA2002PussargsFK Iecava
ABITA TAURIŅA2002UzbrucējsFK Iecava
LĪGA KIRŠBAUMA2003VārtsargsFK Iecava
BEATRISE PLUKASA2002AizsargsFK Iecava
ELĪNA FEDOTOVA2002PussargsVācija
EMĪLIJA ONTUŽANE2002PussargsTsv Pfersee, Vācija

OFICIĀLĀS PERSONAS

ROMĀNS KVAČOVS – Latvijas WU-17 izlases galvenais treneris
ANNA PROPOŠINA – treneris
JEVGĒŅIJS BELOVS - vārtsargu treneris
ANNA ANTOŠČENKO – fizioterapeits
DIDZIS MATĪSS - delegācijas vadītājs

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!