Foto: Publicitātes foto
Latvijas sieviešu futbola izlase aizvadītajā nedēļas nogalē pārbaudes spēlē cīnījusies neizšķirti 2:2 (0:1) ar Lietuvu.

Šajā mačā Latvija nokļuva zaudētājos ar 0:2, tomēr mača beigu daļā spēja atspēlēties, kad vārtus guva Renāte Fedotova un Kristīne Giržda.

"Spēle bija ļoti labs rādītājs, pie kā mūsu futbolistēm vēl nepieciešams piestrādāt un kas jau ir apgūts," Latvijas Futbola federācija (LFF) citē valstsvienības galveno treneri Didzi Matīsu. "Prieks, ka meitenes cenšas izpildīt trenera norādījumus un viņām piemīt neiztrūkstošs cīņasspars. Palēnām jau tiek noskaidrots sastāvs Pasaules kausa kvalifikācijas turnīram, līdz kuram atlicis tikai viens mēnesis."

"Laiks, lai novērstu kļūdiņas, vēl ir, bet esmu pārliecināts, ka mums viss izdosies un kvalifikācijas turnīra nobeigums būs pozitīvs," uzsvēra Matīss.

Kā ziņots, janvāra beigās Latvijas izlase pārbaudes spēlē sacentās ar Lietuvas klubu "Šiauliai", uzvarot to ar rezultātu 2:1.

2015.gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra priekšsacīkšu kārtā Latvijas futbolistes no 4. līdz 9.aprīlim Maltā sacentīsies ar vietējo valstsvienību, kā arī Albāniju un Luksemburgu.

Lai iekļūtu Pasaules kausa kvalifikācijas pamatturnīrā, Latvijas sieviešu futbola izlasei savā apakšgrupā jāieņem pirmā vai otrā vieta.

Pamatturnīrā startēs kopumā 42 Eiropas valstsvienības, kuras tiks sadalītas septiņās apakšgrupās, pa sešām komandām katrā. Kvalifikācijas pamatturnīra spēles risināsies laika posmā no 2013.gada septembra līdz 2014.gada septembrim pēc mājas un izbraukuma spēļu principa. Pasaules kausa izcīņas finālturnīrs 2015.gada vasarā risināsies Kanādā, un tajā iekļūs tikai deviņas labākās Eiropas kontinenta komandas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!