Foto: LETA
Latvijas telpu futbola izlase 2016.gada Eiropas telpu futbola čempionāta kvalifikācijas turnīra priekšsacīkšu kārtā sacentīsies ar Anglijas, Andoras un Maltas izlasēm, noskaidrojies izlozē.

Šīs apakšgrupas spēles laika posmā no 2015.gada 13. līdz 18.janvārim risināsies Maltā.

Zīmīgi, ka savās nākamajās pārbaudes spēlēs Latvija 7. un 8.novembrī izbraukumā divas reizes sacentīsies tieši ar Angliju.

Latvijas telpu futbola izlase ar Angliju iepriekš ir spēlējusi divas reizes - 2007.gada Eiropas čempionāta priekšsacīkšu kārtā Latvijas izlase Rumānijā izcīnīja uzvaru ar rezultātu 5:1, savukārt 2012.gada Pasaules čempionāta kvalifikācijas spēlē Jelgavā pārspēja pretiniekus ar rezultātu 7:1.

Tomēr Anglijā telpu futbols strauji attīstās, un iepriekšējā Eiropas čempionāta kvalifikācijā šīs valsts spēlētāji pirmoreiz iekļuva otrajā kārtā jeb pamatturnīrā.

Kopumā jaunajā Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā startēs 46 valstsvienības, kas cīnīsies par iekļūšanu 2016.gadā no 2. līdz 13.februārim gaidāmajā finālturnīrā Serbijā. Tajā spēlēs kontinenta 12 spēcīgākās komandas.

Lai iekļūtu kvalifikācijas turnīra pamatturnīrā, Latvijas telpu futbola izlasei jāizcīna uzvara priekšsacīkšu kārtā vai arī jākļūst par labāko komandu starp otro vietu ieguvējām starp visām sešām apakšgrupām.

Kvalifikācijas sacensību pamatturnīrā Latvijas apakšgrupas uzvarētājs nokļūs vienā grupā ar Krieviju, Nīderlandi, kā arī Bosniju un Hercegovinu. Šīs spēles 2015.gadā no 17. līdz 22.martam notiks Bosnijā un Hercegovinā.

Eiropas čempionāta finālturnīrā iekļūs pamatturnīra apakšgrupu uzvarētāji, savukārt septiņas labākās otro vietu ieguvējas un viena labākā trešās vietas ieguvēja iekļūs kvalifikācijas sacensību izslēgšanas kārtā, kurā septembrī noskaidros vēl četras finālturnīra dalībnieces.

Pašreizējie Eiropas telpu futbola čempioni ir Itālijas izlase, kas 2014.gada 8.februārī Beļģijas pilsētā Antverpenē notikušajā finālā ar rezultātu 3:1 pārspēja Krievijas izlasi, pārtraucot Spānijas izlases dominanci vairāku Eiropas čempionātu finālturnīros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!