Latvijas vīriešu telpu futbola izlase sestdien izcīnīja pirmo vietu savā 2016.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra priekšsacīkšu kārtas apakšgrupās, kas tai devis ceļazīmi uz kvalifikācijas sacensību pamatturnīru.

Turnīra noslēdzošajā, trešajā, mačā Latvijas izlase ar 8:0 (6:0) sagrāva mājinieci Maltu, ar uzviju nopelnot nepieciešamo gūto vārtu pārsvaru, lai apakšgrupas kopvērtējumā apsteigtu Angliju.

Spēles pirmo divu minūšu un desmit sekunžu laikā Latvijas izlase panāca vadību ar 4:0, ko vēlāk spēja nostiprināt.

Divus vārtus šajā mačā guva Andrejs Aleksejevs un Artūrs Jerofejevs, bet pa reizei izcēlās Maksims Seņs, Igors Dacko, Igors Avanesovs un Andrejs Šustrovs.

Pirmajā kārtā Latvijas izlase ar rezultātu 3:2 uzvarēja Andoras valstsvienību, bet Anglija tikmēr ar 3:0 pārspēja Maltu. Savukārt otrajā kārtā Latvijas izlase cīnījās neizšķirti 2:2 ar Angliju, bet Andora pārspēja Maltu ar 4:0.

Latvija un Anglija turnīrā iekrāja pa septiņiem punktiem, tomēr labāka gūto un zaudēto vārtu attiecība bija Latvijai, kas tai deva pirmo vietu. Andora tikmēr izcīnīja trīs punktus, bet Malta palika bez punktiem un gūtiem vārtiem.

Lai iekļūtu kvalifikācijas sacensību pamatturnīrā, Latvijas izlasei bija jāizcīna savas grupas pirmā vieta vai arī jākļūst par labāko komandu starp visu grupu otro vietu ieguvējām.

Kvalifikācijas sacensību pamatturnīra mači risināsies martā.

Izlases galvenais treneris Artūrs Šketovs tās sastāvā dalībai turnīrā bija iekļāvis 14 spēlētājus - desmit no "Nikars" komandas un četrus no RABA vienības.

Gatavojoties šim turnīram, Latvijas izlase 2014.gada novembrī divās pārbaudes spēlēs zaudēja Anglijas izlasei, toreiz gan spēlējot bez valsts vadošā kluba "Nikars" pārstāvjiem, savukārt decembrī komanda ceturto reizi vēsturē triumfēja Baltijas kausa izcīņā. Īsi pirms došanās uz Maltu komanda pārbaudes spēlē Rīgā cīnījās neizšķirti 2:2 ar Baltkrieviju.

Latvijas telpu futbola izlases sastāvs dalībai 2016.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra priekšsacīkšu kārtā:

vārtsargi - Aigars Bondars, Antons Astrahancevs (abi - "Nikars");

laukuma spēlētāji - Maksims Seņs, Igors Avanesovs, Germans Matjušenko, Oskars Ikstens, Jurijs Arhipovs-Prokofjevs, Igors Dacko, Andrejs Aleksejevs, Andrejs Šustrovs (visi - "Nikars"), Artūrs Jerofejevs, Sergejs Nagibins, Artjoms Koļesņikovs, Igors Lapkovskis (visi - RABA).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!