Foto: LFF
Latvijas telpu futbola izlase Kiprā notiekošā Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra otrajā mačā ar 4:3 (1:2) aizraujošā mačā pieveica Armēniju, izšķirošos vārtus gūstot vien deviņas sekundes pirms cīņas beigām.

Tieši Latvija atklāja šī dueļa rezultātu, kad jau 14.sekundē izcēlās komandas kapteinis Andrejs Aleksejevs. Tomēr pirmā puslaika turpinājumā armēņi atbildēja ar diviem vārtiem un izvirzījās vadībā.

Pirmā puslaika sākumā Latvijai izdevās panākt neizšķirtu, jo izcēlās Igors Dacko. Lai gan šķita, ka abu izlašu duelis šādi varētu arī noslēgties, Armēnija 87 sekundes pirms cīņas beigām atkal izvirzījās vadībā, vārtus gūstot Gareginam Mašumjanam.

Tomēr Latvijas valstsvienība nepadevās un tikai 23 sekundes vēlāk panāca izlīdzinājumu, kad to paveica Igors Lapkovskis. Tas nebija viss, jo tikai deviņas sekundes pirms beigām Latvijai uzvaru izrāva Artjoms Koļesņikovs, komandai veicot brīnumainu atspēlēšanos pašā mača izskaņā.

Jau vēstīts, ka turnīra pirmajā mačā Latvija ceturtdien ar 6:2 pārspēja Igauniju, izšķirošo pārsvaru iegūstot vien pašās dueļa beigās.

Svētdien Latvijai gaidāma cīņa ar turnīra saimnieci Kipru, kas ceturtdien ar 3:2 pieveica Armēniju, bet piektdien tiksies ar Igauniju.

Pēc divām kārtām Latvija ar maksimāli iekrātiem sešiem punktiem ir D apakšgrupas līdere.

Nākamajā kārtā jeb pamatturnīrā iekļūs tikai uzvarētāja, un tā decembrī sacentīsies ar Bosniju un Hercegovinu, Spāniju, kā arī laukuma saimnieci Nīderlandi.

2016.gada Pasaules kausa telpu futbolā finālturnīrs notiks no 14.septembra līdz 2.oktobrim Kolumbijā. Ceļazīmes uz finālturnīru no Eiropas tiks izspēlētas sacensību izslēgšanas spēļu kārtā, kurā iekļūs pamatturnīra septiņu apakšgrupu uzvarētāji un otro vietu ieguvēji. Attiecīgi cīņā par Pasaules telpu futbola kausu finālturnīrā piedalīsies septiņas Eiropas kontinenta komandas.

Pašreizējā Pasaules kausa telpu futbolā īpašniece ir Brazīlija, kas 2012.gadā titula mača papildlaikā ar rezultātu 3:2 pārspēja Spāniju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!