Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas telpu futbola izlase sestdien Jelgavā piedzīvoja neveiksmi arī Eiropas čempionāta kvalifikācijas pamatturnīra noslēdzošās, trešās, kārtas spēlē.

Aizvadītajā mačā sacensību saimniece ar 0:6 (0:2) piekāpās spēcīgajai Krievijas valstsvienībai.

Uzvarētājiem trīs vārtus guva naturalizētais brazīliešu futbolists Pula, kurš pirmās divas reizes izcēlās pirmo četru minūšu laikā.

Vēl vienā trešās kārtas mačā sestdien Kazahstānas nospēlēja neizšķirti 1:1 ar Rumānijas valstsvienību.

Kā ziņots, trešdien pirmās kārtas mačos Latvijas izlase ar 2:6 zaudēja Rumānijai, bet Krievija ar 5:1 pārspēja Kazahstānu. Savukārt otrās kārtas cīņās ceturtdien Latvija ar 0:2 piekāpās Kazahstānai, bet Krievija ar 2:1 uzvarēja Rumāniju.

Līdz ar to noslēguma kopvērtējumā uzvaru ar deviņiem punktiem trijos mačos izcīnīja Krievija, bet Rumānijai un Kazahstānai bija pa četriem punktiem, augstāku vietu ieņemot rumāņiem. Savukārt Latvija palika bez punktiem.

Kopā kvalifikācijas pamatturnīrā ir septiņas apakšgrupas, bet 2014.gada Eiropas telpu futbola čempionāta finālturnīrs risināsies Beļģijā un tajā piedalīsies 12 izlases. Finālam kvalificēsies pamatturnīra septiņu apakšgrupu uzvarētāji, bet septiņas otro vietu ieguvējas un viena labākā trešās vietas ieguvēja iekļūs sacensību izslēgšanas spēļu kārtā, kur sadalīs vēl četras ceļazīmes.

Izslēgšanas kārta tiks izspēlēta laika posmā no 17. līdz 24.septembrim

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!