Foto: Latvijas Futbola federācija

Pēc Nionā notikušās UEFA Eiropas telpu futbola čempionāta kvalifikācijas turnīra izlozes, Latvijas telpu futbola izlases galvenais treneris Artūrs Šketovs paziņoja, ka viņa vadītās izlases mērķis ir iekļūt čempionāta pamatturnīrā, portālu "Delfi" informēja Latvijas Futbola federācija.

"Savās mājās mūsu priekšnosacījums un pamatuzdevums būs iekļūt sacensību pamatturnīrā! Šo barjeru esam pārvarējuši iepriekšējās piecas reizes un noteikti gribam to izdarīt arī šoreiz!" komentēja Šketovs.

"Komentējot izlozes rezultātus, šobrīd varu pateikt, ka ar Armēniju un Igauniju mēs jau esam spēlējuši iepriekšējā kvalifikācijas priekšsacīkšu turnīrā Kiprā, attiecīgi pretinieki ir zināmi. Šoreiz mūsu apakšgrupā ielozēta arī Vācija, kas ir Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra debitante. Zinām šobrīd jau arī to, ka Vācijai priekšā paredzētas pārbaudes spēles ar Angliju – tieši tajā laikā, kad mēs tiksimies ar Velsu," ar pirmajiem iespaidiem pēc izlozes dalās Artūrs Šketovs.

"Par Vāciju šobrīd zinām arī to, ka viņu čempions "Hamburg Panthers" nesen spēlēja kopā ar mūsu FK "Nikars" UEFA Futsal Cup pamatturnīrā Varnā [FK "Nikars" uzvarēja ar rezultātu 5:1]. Paredzam, ka arī Vācijas telpu futbola valstsvienība pamatā varētu tikt veidota tieši no šī kluba spēlētājiem. Sekosim līdzi pretiniekiem un analizēsim viņus, kā ierasts. Tikmēr ar Igauniju mums priekšā šogad viena spēle Baltijas Kausa izcīņā decembrī savās mājās. Ar Armēniju savukārt mēs iepriekš esam spēlējuši trīs reizes. Atceroties iepriekšējo tikšanos Kiprā, toreiz mums ar grūtībām tikai mača izskaņā izdevās viņus uzvarēt," gaidāmos pretiniekus raksturo Latvijas izlases galvenais treneris.

Kā ziņots, UEFA Eiropas telpu futbola čempionāta kvalifikācijas priekšsacīkšu kārtas turnīra spēles 2017. gadā no 23. janvāra līdz 1. februārim notiks Latvijā. Ja Latvijas izlasei izdosies pārvarēt priekšsacīkšu turnīra kārtu, tad sacensību pamatturnīrā tā dosies uz Rumāniju, kur cīņā par iekļūšanu finālturnīrā būs jātiekas ar Portugāli, mājiniekiem Rumāniju un Somiju. Pamatturnīra spēles notiks 2017. gadā laika posmā no 3. līdz 12. aprīlim.

Vēstīts, ka gatavojoties kvalifikācijas spēlēm, Latvijas telpu futbola izlase divās draudzības spēlēs – 31. oktobrī un 1. novembrī – izbraukumā tiksies ar Velsu. Iepriekš abas komandas telpu futbola laukumā vēl nav tikušās.

Tikmēr kā noslēdzošais sagatavošanās posms pirms UEFA Eiropas čempionāta kvalifikācijas priekšsacīkšu turnīra mūsu komandai paredzēta tradicionālā Baltijas Kausa izcīņa, kas šogad no 9. līdz 11. decembrim notiks Latvijā. Šogad šajā turnīrā startēs trīs komandas – Latvija, Lietuva un Igaunija. Plašāka informācija par Baltijas Kausa izcīņu sekos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!