Foto: Publicitātes foto

Latvijas telpu futbola klubs "Nikars" UEFA Futzāla kausa izcīņā centīsies iekļūt elites kārtā, tādējādi veicinot vietējo spēlētāju attīstību, preses konferencē atzina komandas galvenais treneris Orlando Duarte.

No 1. līdz 4. oktobrim Rīgā jau piekto gadu pēc kārtas notiks Eiropas prestižāko telpu futbola klubu sacensību – UEFA Futzāla kausa izcīņas - pamatturnīra apakšgrupas spēles. Pirms sacensībām Latvijas kluba treneris atklāja izvirzītos mērķus.

"Pirmkārt, vēlos sveikt savus kolēģus un pretiniekus šajā turnīrā ar ierašanos Latvijas galvaspilsētā Rīgā. Šajā turnīrā mēs vēlamies iekļūt elites kārtā, protams. Katra komanda noteikti stāda šādu mērķi. Tomēr es domāju, ka šajā grupā mūs sagaida līdzvērtīgas un grūtas spēles," Duartes sacītais citēts kluba paziņojumā.

"Šobrīd mūsu galvenais mērķis Latvijā ir attīstīt mūsu spēlētājus, attīstīt komandu. Kā klubs mēs iepriekš esam bijuši veiksmīgi iekšējā čempionātā, bet šobrīd mēs vēlamies doties augstāk un augstāk arī starptautiskā līmenī Eiropā. Tas nebūs vienkārši, ņemot vērā, ka mūsu klubā šobrīd pārsvarā ir tikai pašmāju spēlētāji, bet mēs augam," turpināja telpu futbola speciālists. "Mēs ticam savam ieguldītajam darbam, tas, manuprāt, ir pats svarīgākais. Lai attīstītu pašmāju jaunos spēlētājus, arī šajā turnīrā jāiekļūst elites kārtā."

"Mēs zinām, ka pašreiz mums būtu grūti uzvarēt šajā turnīrā, bet mēs vēlamies vairāk saspringtas spēles ar stiprām komandām. Ja iekļūsim elitē, tad tur mūs sagaidīs vēl trīs augsta līmeņa komandas. Spēlēs ar šādām komandām mēs augam. Nākotnē redzēsim, kā mūsu komanda attīstīsies. Šobrīd sastāvā ir gan jauni spēlētāji, gan arī pieredzējuši puiši. Bet mūsu pašreizējais mērķis ir iekļūt elites raundā, lai attīstītu spēlētājus," uzsvēra Duarte.

UEFA Futzāla kausa pirmajā spēlē "Nikars" spēkosies ar Grieķijas čempioni Atēnu "Athina 90", bet pēc tam pretinieki būs Čehijas spēcīgākā komanda "Era-Pack Chrudim" un Beļģijas klubs "Halle-Gooik".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!