Foto: Publicitātes attēli
Latvijas telpu futbola izlase otrdien Rumānijā cieta zaudējumu arī noslēdzošajā 2018.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas pamatturnīra spēlē, nekvalificējoties finālturnīram.

Sacensību trešajā spēlē Latvija ar 3:4 (2:2) piekāpās Somijai, paliekot pēdējā vietā savā apakšgrupā.

Latvijas izlases labā pa vārtiem šajā mačā guva Igors Avanesovs, Maksims Seņs un Oskars Ikstens

Latvijas telpu futbolistiem šis mačs neiesākās sekmīgi, jo septītajā minūtē Somijas komandu vadībā izvirzīja Mīka Hosio. Tiesa, pirmā puslaika pašās beigās abas izlases kopā guva trīs vārtus. Vispirms Latvijas futbolists Avanesovs ar "pendeles" palīdzību panāca neizšķirtu, bet nepilnu pusotru minūti to pašu izdarīja arī Seņs, izvirzot jau izlasi vadībā.

Tomēr 20 sekundes pirms lielā pārtraukuma līdzsvaru uz tablo atjaunoja Rami Tirkonens. Jau pirmajā minūtē pēc otrā puslaika sākuma Somijas izlase vēlreiz izvirzījās vadībā, kad izcēlās Panu Autio, bet dažas minūtes vēlāk Ikstenam izdevās panākt neizšķirtu. Arī līdzsvars uz tablo pārāk ilgi nesaglabājās, jo 34.minūtē uzvaru somiem nodrošināja Miko Kitole.

Artūra Šketova trenētā Latvijas izlase turnīru sestdien sāka sīvā cīņā ar 1:2 zaudējot favorītei Portugālei, kura pērn Pasaules kausa ieguva ceturto vietu, bet pēc tam ar 1:3 tika atzīts Rumānijas pārākums.

Grupas galvgalī ar sešiem punktiem divās spēlēs atrodas Portugāle, bet četri ir Rumānijai. Tikmēr Somija ieguva četrus punktus trīs mačos, kamēr Latvijas izlase trīs spēlēs palika bez punktiem.

Grupas uzvarētāja automātiski kvalificēsies finālturnīram, bet otro vietu ieguvējas un viena labākā no septiņām trešo vietu guvējām sacentīsies izšķirošajā kvalifikācijas kārtā.

Latvijas telpu futbola izlase jau 1.aprīlī ieradās Moldovā, kur aizvadīja savu noslēdzošo treniņnometni pirms kvalifikācijas sacensībām. Nometnes ietvaros tika aizvadīts arī viens pārbaudes mačs ar vietējo Moldovas valstsvienību, kas tika pārspēta ar 3:1. Uz Rumāniju komanda devās piektdien agri no rīta.

Latvijas izlasē uz gaidāmo turnīru devušies septiņi "RABA" komandas spēlētāji, seši pārstāv titulēto klubu "Nikars", bet viens spēlē "Daugavpils" vienībā.

Janvāra beigās Latvijas izlase Jelgavā uzvarēja Eiropas čempionāta kvalifikācijas priekšsacīkšu kārtas grupā, aiz sevis atstājot Armēniju, Vāciju un Igauniju, kā grupas uzvarētāja iekļūstot kvalifikācijas pamatturnīra kārtā.

Pērn Latvijas izlase aizkļuva līdz 2016.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas pamatturnīra kārtai, kur zaudēja Krievijai, kā arī Bosnijai un Hercegovinai, bet nospēlēja neizšķirti ar Nīderlandi, savā grupā paliekot pēdējā, ceturtajā, vietā un finālturnīram nekvalificējoties.

Latvijas telpu futbola izlases sastāvs 2018.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas pamatturnīram:

vārtsargi - Aigars Bondars, Kaspars Žurovs (abi - "RABA"); laukuma spēlētāji - Maksims Seņs, Germans Matjušenko, Igors Avanesovs, Artjoms Koļesņikovs, Jānis Pastars, Artūrs Jerofejevs (visi - "Nikars"), Konstantīns Zabarovskis, Dmitrijs Jakovļevs, Oskars Ikstens, Artūrs Strazdiņš, Jevgēņijs Hercbergs (visi - "RABA"), Jurijs Halimons ("Daugavpils").


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!