Foto: F64
Latvijas tiesnešu brigāde ar Andri Treimani priekšgalā šonedēļ pirmoreiz vēsturē vadīs Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) Eiropas līgas grupu turnīra maču, turklāt šī būs pirmā oficiālā starptautiskā spēle, ko Latvijas komanda apkalpos sešu tiesnešu sastāvā, vēsta Latvijas Futbola federācija (LFF).

Mačā, kurā Francijas komanda Marseļas "Olympique" uzņems Nīderlandes vienību "Groningen", galvenā tiesneša Treimaņa asistenti būs Haralds Gudermanis un Aleksejs Spasjoņņikovs, kā ceturtais tiesnesis strādās Raimonds Tatriks, bet papildu tiesneša asistenti aiz vārtiem būs Aleksandrs Anufrijevs un Aleksandrs Golubevs.

Tikmēr spēles tiesnešu inspektors būs spānis Manuels Enrike Mehuto Gonsaless, kurš vēl nesenā pagātnē bija viens no pasaules vadošajiem tiesnešiem.

2014.gada Latvijas labākais tiesnesis Treimanis savā īsajā futbolista karjerā paspēja uzspēlēt Latvijas pirmās līgas čempionātā, kā arī Latvijas jauniešu U-17 un U-19 izlasēs. Paralēli futbola spēlēšanai 1998.gadā Treimanis sāka nodarboties ar tiesāšanu un jau 20 gadu vecumā debitēja virslīgas čempionātā. Treimanis joprojām ir visjaunākais tiesnesis, kurš debitējis virslīgā.

Treimanis 25 gadu vecumā saņēma FIFA starptautiskā tiesneša kategoriju un kļuva par 2011.gada sezonas jaunāko starptautisko tiesnesi Eiropā.

Pirms gada UEFA Tiesnešu komiteja Treimani no trešās tiesnešu kategorijas grupas pārcēla uz otro, kas sniedz iespēju saņemt nozīmējumus uz UEFA Eiropas līgas grupu turnīra un nacionālo izlašu oficiālajām spēlēm.

Par augstāko tiek uzskatīta elites kategorija, kam seko pirmā, otrā un trešā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!