Foto: F64

Visu laiku titulētākā Latvijas futbola komanda "Skonto" nav saņēmusi licenci dalībai 2017. gada "komanda.lv" pirmās līgas čempionātā, vēsta Latvijas Futbola federācija (LFF).

"Skonto" pirms gada parādu dēļ netika pielaista startam virslīgā un spēlēja pirmajā līgā. Vienība izcīnīja astoto vietu starp 15 komandām, augstāk nespējot pakāpties, jo tai vairākas reizes kā sods tika atņemti kopvērtējuma punkti.

Savukārt decembra sākumā Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa futbola klubu "Skonto" pasludināja par maksātnespējīgu, ieceļot administratoru. Tikmēr tagad LFF vēsta, ka licence nevar tikt piešķirta, ja futbola klubs ir uzsācis maksātnespējas procesu.

"Skonto" komanda valsts čempionātā nepārspēta palika laika posmā no 1992. līdz 2004. gadam, kā arī 2010. gadā. Pēdējos gados, kad tā vēl spēlēja virslīgā, kaut "Skonto" vienība teju visu laiku bija parādā saviem spēlētājiem, tā četras reizes pēc kārtas spēja finišēt virslīgas otrajā vietā.

Dalībai nākamās sezonas pirmās līgas čempionātā licences piešķirtas 14 komandām - "RTU Futbola centrs", "Olaine", "Auda", Valmieras FK, Rēzeknes BJSS, "Tukums 2000", "Staiceles Bebri", Preiļu BJSS, "Jēkabpils", Grobiņas SC, "Ogre", "Daugavpils", "Smiltene" un "Alberts".

Pagājušajā sezonā pirmās līgas čempionātā uzvarēja "Babītes" komanda, kas šogad debitēs virslīgā, bet no augstākās līgas izkrita "Daugavpils".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!