Foto: Latvijas Futbola federācija
Latvijas U-17 puišu futbola izlase trešdien ar uzvaru pār mājinieci Moldovu noslēdza 2017. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas priekšsacīkšu turnīru, saglabājot teorētiskas izredzes iekļūt elites kārtā.

Sacensību trešajā spēlē Latvijas jaunie futbolisti bija pārāki ar 2:0 (1:0).

Mača rezultātu jau ceturtajā minūtē atklāja Raens Tālbergs, bet pašā dueļa izskaņā otro bumbu pretinieku vārtos raidīja Maksims Toņiševs.

Jau ziņots, ka šī turnīra pirmajā mačā Latvija, divreiz bumbu ieraidot savos vārtos, ar 0:3 piekāpās vienaudžiem no Bosnijas un Hercegovinas. Savukārt otrajā mačā izlase ar 0:1 zaudēja Krievijas futbolistiem.

Ar trim punktiem trīs spēlēs Latvija grupā ieņēma trešo vietu, kamēr labākā ar deviņiem punktiem bija Krievija, kam ar sešiem sekoja Bosnija un Hercegovina. Tikmēr Moldova nespēja izcīnīt nevienu punktu.

Kvalifikācijas priekšsacīkšu kārtā izlases sadalītas 13 apakšgrupās, turnīriem notiekot vienā no komandu mājvietām. Divas labākās valstsvienības, kā arī piecas labākās trešo vietu ieguvējas iekļūs sacensību elites kārtā.

No 13 grupām šobrīd kvalifikācijas priekšsacīkšu turnīru noslēgušas vien trīs, bet starp labākajām trešo vietu ieguvējām Latvija pagaidām ir otrā, tādējādi saglabājot teorētiskas izredzes sasniegt elites kārtu.

Latvijas U-17 izlasē iekļauti 2000. gadā dzimušie un jaunāki spēlētāji, bet tās galvenais treneris ir Igors Stepanovs.

Gatavojoties šim turnīram, Latvijas jaunie futbolisti aizvadīja vienu nedēļu ilgu treniņnometni Moldovas pilsētā Tiraspolē, "Šeriff" kluba bāzē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!