Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas U-17 un U-19 futbola valstsvienības piektdien izcīnīja otrās vietas Somijā notiekošā Baltijas kausa izcīņas turnīrā.

Noslēdzošajā, trešajā, cīņā U-17 futbolisti ar rezultātu 0:1 (0:1) piekāpās mājiniekiem somiem.

Kā ziņots, pirmajā Baltijas kausa spēlē latvieši cīnījās neizšķirti 0:0 ar Igaunijas vienaudžiem, savukārt otrajā cīņā ar rezultātu 1:0 pieveica Lietuvas vienaudžus.

Pateicoties četriem punktiem trijās spēlēs, Latvijas U-17 futbolisti turnīrā izcīnīja otro vietu, kopvērtējumā piekāpjoties vien somiem, kas uzvarēja visos trijos mačos.

Savukārt U-19 valstsvienība piektdien ar Somijas vienaudžiem cīnījās neizšķirti 2:2 (2:2), tādejādi arī nodrošinot sev otro vietu.

Jau vēstīts, ka pirmajā cīņā latvieši ar rezultātu 2:0 pieveica igauņus, bet otrajā spēlē trešdien nospēlēja neizšķirti 0:0 ar Lietuvu.

Par turnīra uzvarētāju kļuva Somija.

Latvijas U-17 izlase galvenā trenera Igora Stepanova vadībā turnīram gatavojās treniņnometnē Rīgā un aizvadīja piecus treniņus, bet Vladimira Babičeva trenētā U-19 izlase turnīram gatavojās Latvijas Futbola federācijas (LFF) mācību un treniņu centrā Staicelē.

Pērn turnīri risinājās Latvijā. U-17 sacensībās triumfēja Lietuva, bet mājinieki ieņēma trešo vietu, savukārt U-19 vecuma grupā Latvija ar septiņiem punktiem trijos mačos kļuva par turnīra uzvarētāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!