Foto: Latvijas Futbola federācija
Latvijas U-19 puišu futbola izlase sestdien atkal ielaida trīs vārtus pirmajā puslaikā un piedzīvoja zaudējumu arī Federācijas kausa otrajā spēlē.

Latvijas spēlētāji ar rezultātu 1:3 (0:3) piekāpās vienaudžiem no Maķedonijas. Laukuma saimnieki zaudējumu piedzīvoja par spīti tam, ka cīņas beigu daļā pie pretinieku vārtiem radīja virkni labu iespēju gūt gan otros, gan trešos vārtus. Latvijas izlasei šis bija otrais zaudējums turnīrā, kas nozīmē, ka sacensības komanda noslēgs ceturtajā vietā.

Jau vēstīts, ka dienu iepriekš Latvija arī pirmajā spēlē ielaida trīs vārtus pirmajā puslaikā un ar 0:4 zaudēja Norvēģijas U-19 izlasei.

Pēc divām kārtām turnīra tabulas augšgalā ar četriem punktiem atrodas Maķedonija un Ukraina, ar trim punktiem seko Norvēģija, bet Latvija pie punktiem nav tikusi.

Aleksandra Basova trenētā Latvijas U-19 izlase turnīru noslēgs pirmdien, kad paredzēta spēle ar ukraiņiem.

Turnīrs norisinās Rīgas Hanzas vidusskolas futbola laukumā.

Federāciju kausa rīkošanas mērķis ir noteikt uzvarētāju, attīstīt jaunatnes futbola popularitāti Latvijā, kā arī uzlabot spēlētāju un treneru profesionālās sportiskās iemaņas. Atbilstoši reglamentam, turnīrā drīkst spēlēt futbolisti, kas dzimuši 1999. gadā vai jaunāki. Spēles pieteikumā iespējams iekļaut 20 futbolistus, atļautas septiņas spēlētāju maiņas. Turnīrs risinās pēc viena apļa izspēles formāta, kur katra komanda tiekas ar katru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!