Foto: LFF
Latvijas U-19 futbola izlase svētdien, 27. martā, Rīgā notiekošā Federāciju kausa turnīra spēlē ar 0:3 (0:2) piekāpās Norvēģijas vienaudžiem.

Norvēģijas izlase pēc gūtā panākuma kļuva par četru komandu turnīra līderi, bet Latvija pagaidām ir pēdējā, zaudējot izredzes uz uzvaru turnīrā.

Jau ziņots, ka turnīra pirmajās spēlēs sestdien Latvija spēlēja neizšķirti 2:2 (2:2) ar Ukrainas vienaudžiem, bet Norvēģija nospēlēja 1:1 (1:1) ar Poliju.

Savukārt svētdien dienas otrā spēlē Ukraina ar 1:0 (0:0) uzvarēja Poliju, tāpēc pirms pēdējām spēlēm otrdien Norvēģijai un Ukrainai ir pa četriem punktiem, bet Polijai un Latvijai ir viens punkts.

Kā vēstīts, Latvijas U-19 izlases labā spēlē pret divkārtēju šī turnīra uzvarētāju Ukrainu sestdien vārtus guva Aleksejs Davidenkovs un Daniils Hvoiņickis.

Turnīra noslēgumā otrdien Aleksandra Basova trenētā Latvijas U-18 izlase tiksies poļiem. Spēles notiek Rīgas Hanzas vidusskolas futbola laukumā.

Latvijas valstsvienībā iekļauti 20 spēlētāji, tostarp arī Anglijas premjerlīgas kluba Vesthemas "United" sistēmā spēlējošais vārtsargs Rihards Matrevics.

Federāciju kausa rīkošanas mērķis ir noteikt uzvarētāju, attīstīt jaunatnes futbola popularitāti Latvijā, kā arī uzlabot spēlētāju un treneru profesionālās sportiskās iemaņas.

Atbilstoši reglamentam, turnīrā drīkst spēlēt futbolisti, kas dzimuši 1998. gadā vai jaunāki. Spēles pieteikumā iespējams iekļaut 20 futbolistus, atļautas septiņas spēlētāju maiņas. Turnīrs risinās pēc viena apļa izspēles formāta, kur katra komanda tiekas ar katru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!