Foto: Publicitātes foto

Latvijas jauniešu futbola izlases galvenais treneris Aleksandrs Basovs intervijā Latvijas Futbola federācijas (LFF) preses dienestam pirms Federācijas kausa izcīņas atzīst, ka galvenais mērķis šajā turnīrā būs pārbaudīt mūsu komandas kopējo un spēlētāju individuālo spēles līmeni, gatavojoties UEFA Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlēm rudenī.

Galvenais treneris arī atklāj to spēlētāju vārdus, kuru mūsu komandai pietrūkst šajā turnīrā savainojumu dēļ.

Kādi ir mūsu komandas galvenie mērķi Federācijas kausa spēlēs Rīgā?

Aleksandrs Basovs: "Šis turnīrs kalpos par nozīmīgu sagatavošanās posmu pirms sezonas atbildīgākā starta - Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlēm oktobrī. Ceļā uz to šogad mūsu komandu sagaida arī Baltijas Kausa izcīņa jūnijā, kā arī tiek plānotas pārbaudes spēles ar Krievijas izlasi septembrī.

Tikmēr galvenais mērķis Federācijas Kausā būs pārbaudīt komandas pašreizējo līmeni, parādīt kvalitatīvu futbolu, gūt starptautisko spēļu pieredzi. Protams, man kā trenerim šajās spēlēs ļoti interesanti būs novērtēt katra spēlētāja individuālās prasmes. Šis ir spēcīgs turnīrs. Komandas ir ļoti laba līmeņa. Katra spēle būs grūta. Katrā spēlē mēs spēlēsim par uzvaru!"

Vai izsauktais sastāvs ir spēcīgākais uz šo brīdi?

Aleksandrs Basovs: "Kopumā mūsu komandā ir izsaukti labākie pieejamie spēlētāji šajā vecumā. Pamatsastāvs principā ir, taču traumu dēļ dažu spēlētāju trūkst. Sastāvā nav Roberts Uldriķis, Rihards Pētersons. Zem jautājuma zīmes šobrīd ir Rolanda Vagančuka dalība turnīrā. Traumas dēļ šajā turnīrā nestartēs arī vārtsargs Nils Puriņš, kurš ļoti palīdzēja V.A. Granatkina turnīrā janvārī. Tas mums ir būtisks zaudējums, tāpēc šobrīd pirmā vārtsarga pozīcija mums ir jautājums.

Komandas sastāvā tika iekļauti tādi jauni spēlētāji kā Rihards Matrevics, Aleksejs Saveļjevs, Igors Kovaļkovs, Helvijs Bernāts, Ņikita Petrovs un Aleksejs Dementjevs. Mūs priekšā vēl sagaida treniņnometne un pārbaudes spēle 23. martā ar FS "METTA/LU" komanda, kuras laikā arī varēsim novērtēt visu spēlētāju līmeni un komandas gatavību turnīra spēlēm kopumā."

Kāds ir jūsu vērtējums par turnīra pretiniekiem?

Aleksandrs Basovs: "Turnīra kopējo līmeni un pretinieku sniegumu varēsim vērtēt pēc tā beigām. Mūsu komandai pati svarīgākā spēle šobrīd ir atklāšanas mačs pret Ukrainu. Par šo pretinieku zināms, ka tā ir ļoti laba līmeņa komanda. Šī komanda spēlē labos turnīros, rāda labus rezultātus. Tā spēlē tehnisku un agresīvu futbolu. Ar Ukrainu mēs esam ielozēti arī vienā apakšgrupā Eiropas čempionāta kvalifikācijā, turklāt turnīrs oktobrī notiks Kijevā. Tādējādi šī spēle Rīgā būs ļoti vērtīga visiem, jo būs iespēja iepazīt pretinieku savstarpējā mačā jau šeit."

Kā jūs vērtējat Latvijas izlases spēlētāju fizisko kondīciju šobrīd?

Aleksandrs Basovs: "Janvārī mēs bijām V. A. Granatkina piemiņas turnīrā Sanktpēterburgā. Domāju, ka toreiz mūsu komandas fiziskā sagatavotība bija zemākā līmenī nekā tagad, kad praktiski jau ir sākusies jaunā sezona. Esmu pārliecināts, ka martā mūsu puiši var spēlēt labu futbolu. Šajā brīdī galvenais moments ir tāds, ka visiem puišiem ir regulāra spēļu prakse savos klubos."

Kāds ir jūsu novēlējums līdzjutējiem pirms Federācijas kausa spēlēm?

Aleksandrs Basovs: "Protams, mūsu komandai un visiem puišiem ļoti nepieciešams mūsu fanu atbalsts gan Federācijas Kausa laikā, gan arī turpmākajās spēlēs. Mēs spēlējam par Latviju, spēlējam par mūsu līdzjutējiem! Aicinām visus uz spēlēm!"


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!