Foto: Latvijas Futbola federācija

Latvijas 1999. gadā dzimušo futbolistu izlase galvenā trenera Aleksandra Basova vadībā janvārī startēs pirmā FIFA viceprezidenta Valentīna Granatkina piemiņai veltītajā turnīrā Krievijas pilsētā Sanktpēterburgā, informē Latvijas Futbola federācija (LFF).

Turnīrs notiks no 2017. gada 8. janvāra līdz 21. janvārim. Gatavojoties šī turnīra spēlēm, no 29. līdz 30. decembrim komanda sapulcēsies vienkopus uz divu dienu treniņnometni Rīgā.

Nometnes ietvaros ceturtdien, 29. decembrī, pulksten 18.30 komandai paredzēts treniņš Skonto hallē. 30. decembrī pulksten 13.30 turpat notiks arī divpusējā izlases kandidātu spēle.

Uz nometni decembrī uzaicināti 23 spēlētāji, bet uz pašu turnīru janvārī dosies 20 futbolisti. Aleksandra Basova vadītā komanda pirms Granatkina turnīra vienkopus sapulcēsies jau 5. janvārī, lai 6. janvārī no rīta dotos uz Sanktpēterburgu.

Granatkina piemiņas turnīrā Latvijas izlase tika ielozēta vienā apakšgrupā kopā ar Baltkrieviju, Krieviju un Indiju. Pēc grupu turnīra rezultātiem tiks noskaidrotas tās astoņas komandas (pa divām labākajām katrā no četrām apakšgrupām), kas turpinās cīņu par godalgotajām vietām izslēgšanas spēļu turnīrā, savukārt pārējās astoņas komandas spēlēs par 9. līdz 16. vietu kopvērtējumā.

Turnīra spēles tradicionāli notiks "Peterburgsky SCC" slēgtajā hallē ar mākslīgo segumu, Sanktpēterburgā. Turnīru rīko Krievijas sporta ministrija un Krievijas Futbola savienība.

8. janvārī Latvijas izlase aizvadīs spēli ar Baltkrieviju, 10. janvārī ar Krieviju, bet 12. janvārī ar Indiju. No 14. līdz 21. janvārim risināsies spēles par vietām kopvērtējumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!