Foto: Latvijas Futbola federācija
Latvijas U-19 futbolisti 2017. gada Eiropas čempionāta (EČ) kvalifikācijas turnīra otrajā spēlē sestdien Kijevā ar 0:3 (0:1) zaudēja Ukrainas vienaudžiem, divus vārtus ielaižot pēc 11 metru soda sitieniem.

Pirmos vārtus Latvijas izlase zaudēja 17. minūtē, kad savā soda laukumā noteikumus pārkāpa Ņikita Jankovskis, bet "pendeli" realizēja Ahmeds Alibekovs.

Savukārt otrajā puslaikā pēc desmit nospēlētām minūtēm noteikumus soda laukumā pārkāpa Vladislavs Soloveičiks, bet Alibekovs otro reizi no 11 metru soda sitiena atzīmes pārspēja Latvijas izlases vārtsargu Rihardu Matrevicu, kurš ikdienā spēlē Anglijas vienības Vesthemas "United" sistēmā.

Cīņas pēdējā minūtē ukraiņi nodrošināja pārliecinošu uzvaru, jo 3:0 panāca Deniss Popovs.

Tikmēr otrajā 13. apakšgrupas spēlē Turcija ar 2:1 (1:0) uzvarēja Islandes jaunos futbolistus.

Jau ziņots, ka turnīra pirmajā spēlē Latvijas U-19 izlase ceturtdien nespēja nosargāt divu vārtu pārsvaru un spēlēja neizšķirti 2:2 ar Turcijas vienaudžiem.

Pēc divām kārtām Ukrainai ir maksimāli iespējamie seši punkti, Turcija ir tikusi pie četriem, bet Latvija viena punkta, kamēr Islande abos mačos ir zaudējusi.

Turnīru Latvijas U-19 izlase, kuru trenē Aleksandrs Basovs, otrdien noslēgs pret Islandi.

Eiropas U-19 čempionāta kvalifikācijas turnīra priekšsacīkšu kārtā no 13 apakšgrupām katras grupas divas labākās izlases un labākā trešās vietas ieguvēja sasniegs kvalifikācijas turnīra elites kārtu, bet pēc tam septiņas valstsvienības iekļūs Eiropas čempionāta finālturnīrā, kas notiks 2017. gada vasarā Gruzijā.

Šogad Latvijas U-19 izlases futbolisti ir startējuši vairākos turnīros, piedaloties Granatkina piemiņas turnīrā, Federācijas kausa izcīņā un Baltijas kausa izcīņā, pēdējā no tiem uzvarot. Septembra sākumā Latvijas U-19 futbolisti divās pārbaudes spēlēs tikās ar Krievijas vienaudžiem, zaudējot ar 1:2 un 1:5.

Latvijas U-19 futbola izlases spēlētāju saraksts Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā:

vārtsargi - Rihards Matrevics (Vesthemas "United", Anglija), Nils Toms Puriņš ("Jelgava");

aizsargi - Vladislavs Soloveičiks, Daniels Balodis, Maksims Petuhovs (visi - "Skonto"), Fricis Roderts ("Alberts"), Niks Rubezis, Rihards Pētersons (abi - "Liepāja"), Kristaps Vilmanis ("Tukums-2000");

pussargi - Aleksejs Saveļjevs (RTU), Roberts Uldriķis ("Metta"/"Latvijas Universitāte"), Ņikita Jankovskis ("Skonto"), Kristers Čudars ("Šitika Futbola skola");

uzbrucēji - Daņiils Hvoiņickis, Aleksejs Davidenkovs ("Rīgas Futbola skola"), Jānis Grīnbergs, Jegors Morozs (abi - "Skonto"), Rolands Vagančuks ("Liepāja").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!