Foto: F64
Latvijas U-21 futbola izlase Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra otrajā spēlē piektdien Jelgavā ar 0:2 (0:2) piekāpās Beļģijas valstsvienībai.

Vārtus uzvarētāju labā guva Nātans Kabasels un Deniss Praē. Abi spēlētāji ir no Beļģijas spēcīgākās vienības "Anderlecht".

Spēles rezultāts tika atklāts jau piektajā minūtē, kad Latvijas izlases vārtsargs Vladislavs Kurakins nesapratās ar Antoniju Černomordiju, kas pirmajam pie bumbas ļāva nokļūt Kabaselam un ieraidīt to vārtos.

14.minūtē pēc viesu tālsitiena bumba no pārliktņa, iespējams, atlēca aiz Latvijas izlases vārtu līnijas, tomēr tiesnesis maču neapturēja. Savukārt 18.minūtē Praē pēc vairāku spēlētāju apspēlēšanas panāca 2:0.

Pirmajā puslaikā Beļģijai bija ļoti izteikts pārsvars, un Latvija tajā neraidīja nevienu sitienu pa vārtiem. Otrā puslaika ievadā Latvijai bija daži labi momenti, un otrās 45 minūtes risinājās daudz līdzīgāk, bet rezultāts vairs nemainījās.

Kā zināms, pirmajā mačā jūnijā Daiņa Kazakeviča trenētā Latvijas izlase ar 1:2 piekāpās Maltai, bet turpinājumā 8.septembrī savā laukumā uzņems arī Čehijas komandu.

Latvijas izlasei šajos mačos palīdz arī Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" čempionāta divi rezultatīvākie spēlētāji Vladislavs Gutkovskis un Dāvis Ikaunieks.

Citā spēlē piektdien Moldova ar 1:0 salīdzinoši negaidīti pārspēja Melnkalni, bet Čehija samēro spēkus ar Maltu.

Par apakšgrupas līderi ar sešiem punktiem divos mačos kļuvusi Beļģija, kurai ar četriem punktiem seko Malta un Moldova, kas nospēlējušas attiecīgi divus un četrus mačus. Pie trim punktiem divos dueļos tikusi Melnkalnes komanda, bet Latvija divās spēlēs nav spējusi izcīnīt punktus. Savukārt Čehijas jaunieši kvalifikācijas ciklu sāk piektdien.

Eiropas čempionāta finālturnīrā iekļūs visu kvalifikācijas apakšgrupu uzvarētāji, savukārt apakšgrupu četras labākās otro vietu ieguvējas iekļūs sacensību izslēgšanas spēļu kārtā, kas norisināsies nākamā gada novembrī. Izslēgšanas spēlēs tiks izveidoti divi spēļu pāri ar mērķi noskaidrot vēl divas finālturnīra dalībnieces.

Eiropas čempionāta finālturnīrs 2017.gadā ticis paplašināts līdz 12 komandām. Tikmēr Polija kā finālturnīra saimniece tam kvalificējusies automātiski.

Latvijas U-21 izlases kandidātu saraksts spēlēm ar Beļģiju un Čehiju:

vārtsargi - Vladislavs Kurakins ("Daugavpils"), Dāvis Ošs ("Metta"/Latvijas Universitāte), Toms Vīksna ("Liepāja 1625");

aizsargi - Deniss Bezuščonoks ("Ventspils"), Antons Tumanovs, Endijs Šlampe, Reinis Flaksis (visi - "Liepāja"), Viktors Litvinskis, Dmitrijs Klimaševičs ("Daugavpils"), Ņikita Bērenfelds ("Skonto"), Antonijs Černomordijs (Poznaņas "Lech", Polija);

pussargi - Eduards Tīdenbergs, Anastasijs Mordatenko (abi - "Ventspils"), Andris Krušatins, Raivis Jurkovskis, Ilja Šadčins (visi - "Liepāja"), Ingars Sarmis Stuglis ("Metta"/LU), Andrejs Kiriļins ("Jelgava"), Jevgēnijs Kazačoks (Jūrmalas "Spartaks");

uzbrucēji - Vladislavs Gutkovskis, Ņikita Ivanovs (abi - Rīgas "Skonto"), Kaspars Svārups ("Ventspils"), Dāvis Ikaunieks ("Liepāja").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!