Foto: LETA
Vien mazāk gūto vārtu dēļ Latvijas U-21 futbola izlase palikusi ārpus Krievijas pilsētā Sanktpēterburgā notiekošā Sadraudzības kausa turnīra ceturtdaļfināliem, noskaidrojies pēc tam, kad otrdien tika aizvadītas pēdējās apakšgrupu sacensību spēles.

Sadraudzības kausā šogad piedalās 12 komandas, kas sākotnēji bija sadalītas trijās grupās pa četrām. Pēc viena apļa turnīra ceturtdaļfinālā iekļuva divas spēcīgākās komandas, kā arī divas no trim apakšgrupu trešajām spēcīgākajām vienībām.

Latvijas izlase A apakšgrupā zaudēja pirmajos divos turnīra mačos, trešajā ar 1:0 pirmdien pieveica Igaunijas vienaudžus un savs liktenis tai bija jāgaida līdz pat otrdienai. Trijās spēlēs Latvija guva vienus vārtus un tās gūto un zaudēto vārtu attiecība bija -3.

B grupas pēdējā spēlē Krievija ar 7:3 sagrāva Kazahstānu, un šīs grupas trešajā vietā palika kazahi, turklāt arī viņiem gūto un zaudēto vārtu attiecība bija -3. Tomēr Kazahstāna bija guvusi vairāk vārtu, kas tai deva priekšrocības pret Latviju.

Līdz ar to Latvijas futbolistiem bija jācer, ka C grupas pēdējos mačos Ukraina nezaudēs Turkmenistānai, bet Lietuva nespēs uzvarēt Moldovu. Ukraina sagrāva turkmēņus ar 5:0, bet pašā pēdējā mačā latviešiem kāju tomēr priekšā aizlika Lietuva, kas izcīnīja panākumu ar 2:0.

Līdz ar to šajā grupā trešā palika Moldova, kas arī guva trīs punktus, turklāt arī tās gūto un zaudēto attiecība bija -3, tomēr arī šīs valsts futbolisti guva vairāk vārtu. Tas nozīmēja, ka Latvijas U-21 izlase ļoti sāpīgi palikusi ārpus ceturtdaļfināla.

Sadraudzības kausa turnīrs, kurā jau otro gadu pēc kārtas savā starpā sacenšas bijušās PSRS sastāvā esošo valstu U-21 futbola izlases, Krievijas pilsētā Sanktpēterburgā risināsies līdz 27.janvārim. Cīņā par prestižo trofeju kopumā iesaistījušās 12 komandas.

Turnīra ceturtdaļfināli risināsies 23.janvārī, pusfināli - 25.janvārī, savukārt fināls un spēles par vietām pirmajā astotniekā paredzētas 27.janvārī.

Jau ziņots, ka izlases galvenā trenera funkcijas uzsācis pildīt Marians Pahars, bet par viņa palīgiem iecelti "Skonto-2" vienības treneris Vitālijs Astafjevs un "Metta"/LU komandas vadītājs Andris Riherts.

Pagājušajā gadā Latvijas U-21 izlase izcīnīja augsto ceturto vietu. Toreiz komandu nesen bija sācis trenēt Nīderlandes speciālists Antons Jore, bet nākamajos mačos viņa darbs vairs nebija tik sekmīgs, un gada turpinājumā Latvijas futbolisti aizvadīja ļoti neveiksmīgas cīņas Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!