Foto: AFP/Scanpix

Latvijas U-21 futbola izlase kārtējā 2015.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlē ar rezultātu 1:3 (0:3) izbraukumā piekāpās Horvātijas vienaudžiem.

Vienīgos vārtus Latvijas komandas labā guva Francijas futbolists Igors Rejs, kurš dzimis Rīgā.

Mača iznākums tika izšķirts jau pirmajā puslaikā, kad Horvātijas valstsvienība guva trīs vārtus. Vispirms mača ceturtajā minūtē rezultātu atklāja tikai 17 gadus vecais aizsargs Tins Jedvajs, bet četras minūtes vēlāk 11 metru soda sitienu realizēja Marselo Brozovičs, jo noteikumus soda laukumā pārkāpa Latvijas U-21 valstsvienības vārtsargs Dmitrijs Grigorjevs.

Savukārt trešos vārtus Horvātijas jaunie futbolisti guva cīņas 33.minūtē, kad precīzs sitiens izdevās Stipem Pericam.

Tomēr otrajā puslaikā Latvijas komandai izdevās gūt goda vārtus, jo 81.minūtē izcēlās Rejs. Savukārt atlikušajā spēles laikā rezultāts vairs nemainījās, un Horvātija svinēja drošu uzvaru ar 3:1.

Visa mača gaitā Latvijas izlase tikai divreiz sita Horvātijas valstsvienības vārtu taisnstūrī.

Šo maču Latvijas futbolisti aizvadīja bez vairākiem pamatsastāva futbolistiem, jo par disciplīnas un iekšējā komandas režīma pārkāpumiem no izlases atskaitīti uzbrucēji Artūrs Karašausks un Deniss Rakels, kā arī pussargi Romans Mickevičs, Vjačeslavs Isajevs un vārtsargs Jānis Krūmiņš.

Futbolisti atskaitīti pēc pagājušajā piektdienā notikušās spēles izbraukumā pret Lihtenšteinu, kurā Latvijas izlase guva panākumu ar 2:0. Vienus vārtus šajā cīņā guva Karašausks.

Šo futbolistu vietā uz izlasi tika izsaukti un svētdien tai pievienojās pussargi Artjoms Loginovs ("Jūrmala") un Andrejs Kiriļins ("Liepājas metalurgs"), kā arī uzbrucējs Toms Gucs ("Liepājas metalurgs"). Kiriļins iepriekš jau tika izsaukts uz valstsvienības treniņnometni pirms novembra spēlēm, tomēr pēc pirmajiem treniņiem netika iekļauts to 22 spēlētāju sarakstā, kas devās izbraukumā uz pirmo spēli Lihtenšteinā.

Latvijas U-21 izlase ciklu iesāka vēl Mariana Pahara vadībā un pirmajā mačā jūnijā ar 4:0 pārliecinoši pieveica Lihtenšteinu. Turpinājumā Pahars pārņēma pieaugušo izlases vadību, un viņa vietā stājās Dainis Kazakevičs, bet Latvijas futbolisti ar 0:2 piekāpās Šveicei un ar 1:5 kapitulēja Ukrainai. Savukārt pagājušajā piektdienā Latvija otrajā puslaikā vēlreiz salauza Lihtenšteinas pretestību, izcīnot panākumu izbraukumā ar 2:0.

Apakšgrupas kopvērtējumā pašlaik līdere ar 15 punktiem sešās spēlēs ir Horvātija, kurai ar deviņiem punktiem seko Šveice. Latvijas izlases kontā ir seši punkti četrās cīņās, Ukraina izcīnījusi sešus punktus trīs mačos, bet Lihtenšteina piecās cīņās pie punktiem nav tikusi.

Pēc divu apļu turnīra kvalifikācijas sacensībās cīņu par vietu finālturnīrā turpinās katras apakšgrupas uzvarētāji un labākās četras no otrajā vietā palikušajām izlasēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!